Gode takter i regeringsaftale

Den nye regering vil ansætte flere sundhedsfaglige, løfte psykiatrien og anvende kompetencerne bedre i sundhedsvæsnet.
Foto: iStock

Sent i aftes lykkedes det De Radikale, SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet at blive enige om grundlaget for en socialdemokratisk regering. Aftalen rummer en række punkter, der handler om forbedring af sundhedsvæsnet.

Blandt andet skal der uddannes og ansættes mere sundhedsfagligt personale, og kompetencerne skal bruges bedre. Hos Danske Fysioterapeuter er formand Tina Lambrecht glad for, at der er fokus på sundhed i aftalen.

”Det er godt, at det nye flertal har blik for de udfordringer, vi har med et presset sundhedsvæsen, hvor ressourcerne ikke er fulgt med opgaverne,” siger hun og fortsætter:

”Jeg havde gerne set mere konkrete bud på, hvordan vi løfter sundhedsvæsnet, men nu må vi også lige lade den nye regering komme i gang med arbejdet.”

Bruge kompetencer bedre

Tina Lambrecht understreger, at Danske Fysioterapeuter glæder sig til at byde ind – især når det handler om at bruge kompetencerne bedre.

”Det er for eksempel oplagt at få fysioterapeuter ind på akut-afdelinger og give patienter mulighed for at gå direkte til fysioterapeut uden at skulle forbi den praktiserende læge først. Begge dele vil gøre det bedre at være patient og samtidig aflaste lægerne,” siger hun.

Muligheden for at gå direkte til fysioterapeut har opbakning fra en lang række partier, herunder socialdemokratiet der i foråret lovede at tage forslaget med videre, hvis den daværende regerings sundhedsreform ikke blev gennemført.

Godt for psykiatrien

Sidst men absolut ikke mindst glæder Tina Lambrecht sig over, at den nye regeringsaftale lægger op til, at psykiatrien skal have et løft i form af både flere sengepladser og mere forebyggelse. Samtidig lægger aftalen op til, at der skal forhandles bredt om en 10-års plan for psykiatrien.

”Alle er enige om, at psykiatrien har været underprioriteret i rigtigt mange år. Derfor er det rigtig fornuftigt både at gå efter et løft nu og samtidig en aftale om fremtiden, så der bliver gode rammer for at give bedre behandling,” siger Tina Lambrecht.