Kan genoptræning reducere inaktiviteten ved knæartrose?

Fysioterapeut Cecilie Bartholdy forsvarer på torsdag den. 7. marts sin ph.d., hvor hun har undersøgt, om en aktiv genoptræning med vægttab og genoptræning kan øge fysisk aktivitetsniveau hos mennesker med knæartrose. Alle er velkomne til forsvaret.
Torsdag den. 7. marts 2019 forsvarer fysioterapeut Cecilie Bartholdy sin ph.d. på Frederiksberg Hospital.

Smerter og manglende kontrol over knæet får mange med knæartrose til fravælge fysisk aktivitet og sport.

Mennesker med knæartrose er i langt større risiko for tidlig død på grund af hjerte-kar-sygdomme end resten af befolkningen. Jo flere smerter og større funktionsnedsættelse, jo større er risikoen. Og der er enighed om, at inaktiviteten spille en betydelig rolle.

Der er derfor i dag en større opmærksomhed på betydningen af at sætte fokus på træning og livsstilsændringer til behandling af knæartrose. Den danske tilgang GLA:D med tilbud om patientuddannelse og træning er et godt eksempel på behandling, der har vist lovende resultater.

Men bliver de ved med at træne?

Selv om interventionen er vægttab og træning, er det langt fra sikkert, at patienterne efter endt genoptræning fastholder den aktive livsstil.

Fysioterapeut Cecilie Bartholdy har i forbindelse med sin ph.d. undersøgt, om standardbehandling i form af vægttab og træning får den ønskede effekt på patienternes aktivitetsniveau.

Cecilie Bartholdy forsvarer sin ph.d. torsdag i denne uge på Frederiksberg Hospital i København. Hendes vejledere er fysioterapeut professor Marius Henriksen, læge, professor Henning Bliddal og læge, ph.d. Henrik Gudbergsen.

Bedømmelsesudvalget består af fysioterapeut, ph.d., lektor Mette Aadahl fra Københavns Universitet, ph.d. Nina Østersås fra Oslo Universitet og lektor, ph.d. Michael Skovdahl Rathleff fra Aalborg Universitet.

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar