Ny erhvervskandidatuddannelse i fysioterapi

Fysioterapeuter, som har egen virksomhed eller er ansat på en privat eller offentlig arbejdsplads, kan nu tage en kandidatuddannelse på deltid. Det er Syddansk Universitet, som udbyder den første erhvervskandidatuddannelse i fysioterapi.

Har du overvejet at videreuddanne dig, men sluppet tanken, fordi du har egen virksomhed eller ikke vil opgive dit job? Så har du chancen nu.

Syddansk Universitet udbyder nu en erhvervskandidatuddannelse i fysioterapi, som er målrettet fysioterapeuter, der har egen virksomhed eller er ansat i det offentlige eller private.

”Vi håber, at den nye erhvervskandidatuddannelse vil åbne en mulighed for dem, der ikke har lyst til at slippe deres arbejde, eller ikke kan leve på en SU. Så endnu flere vil få muligheden for at læse en kandidat i fysioterapi, og vi får endnu flere kvalificerede fysioterapeuter ud i den anden ende,” siger fysioterapeut og uddannelsesleder på SDU, Carsten Juhl.

Løfter fysioterapeuters kompetencer

Erhvervskandidatuddannelsen strækker sig over fire år, og de studerende skal igennem præcist samme pensum og får de samme undervisere og adgang til de samme jobmuligheder, som den ordinære kandidatuddannelse, der løber over to år.

Danske Fysioterapeuter hilser initiativet velkommen og mener, at det vil give et løft til både det offentlige og det private arbejdsmarked.

”Mange fysioterapeuter ønsker at videreuddanne sig, blandt andet for at blive endnu bedre klinikere på deres område. Så etableringen af en erhvervskandidatuddannelse er en oplagt mulighed for, at de kan styrke deres kompetencer,” siger formand Tina Lambrecht, og fortsætter:

”Vi oplever aktuelt stor jobvækst på det private arbejdsmarked for fysioterapeuter, og en erhvervskandidatuddannelse vil gøre det muligt for flere selvstændige og iværksættere at videreuddanne sig, uden at skulle sætte deres selvstændige virksomhed på stand by,” siger hun og afslutter:

”Og så er det også godt for de fysioterapeuter, som allerede har etableret sig og haft nogle år på arbejdsmarkedet, og som af hensyn til familien eller økonomien ikke har haft mulighed for at læse videre.”