Slut med løbende nedskæringer på uddannelse

Hvis det står til regeringen, så skal det være slut med løbende besparelser på de videregående uddannelser. Konkret ligger regeringen i sit udspil til finanslov op til at stoppe det såkaldte omprioriteringsbidrag, der hvert år har betydet, at uddannelserne hvert år har skullet aflevere to procent.
Det glæder Danske Fysioterapeuters, formand Tina Lambrecht:
”Vi har sammen med en lang række andre organisationer kritiseret de evindelige besparelser, fordi de rammer kvaliteten i uddannelserne. Jeg er glad for, at regeringen har lyttet til kritikken.”
Hun peger på, at uddannelse er en investering i, at vi får dygtige unge mennesker ud på arbejdsmarkedet. Derfor bør man styrke uddannelserne i stedet for at skære.
”Nyuddannede fysioterapeuter vil gennem et langt arbejdsliv komme til at hjælpe rigtig mange mennesker, der har brug for hjælp. Vi skylder alle de mennesker, at fysioterapeuten kan møde dem faglig og menneskeligt på det solide grundlag, som en god uddannelse giver,” siger Tina Lambrecht.
Omprioriteringsbidraget har siden 2015 betydet, at der er blevet 1,3 milliarder kroner mindre til de videregående uddannelser, end der ellers ville være.
Læs mere om regeringens forslag på ufm.dk
Så meget er der skåret
Hvis der ikke havde været omprioriteringsbidrag, så havde professionshøjskolerne haft pæne millionbeløb mere til at uddanne blandt andre fysioterapeuter.
- Professionshøjskolen UC Syddanmark 32,5 mio. kr.
- Københavns Professionshøjskole 99,5 mio. kr.
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole 60,5 mio. kr.
- Professionshøjskolen Absalon 42,2 mio. kr.
- Professionshøjskolen UC Nordjylland 51,0 mio. kr.
- Professionshøjskolen VIA University College 108,3 mio. kr.
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.