Smitsomme sygdomme- hvordan skal jeg forholde mig?

Hvad skal fysioterapeuten gøre, hvis patienten for eksempel har fnat? Statens Serum Institut har udgivet en vejledning på området.
Foto: iStock

Danske Fysioterapeuter har fået henvendelser om hygiejneregler og forholdsregler ved fnat. Der har i vinter været flere indrapporteringer af tilfælde af fnat, men uden at lægerne kalder det en decideret epidemi.

Flere fysioterapeuter, der har haft patienter i behandling med fnat, har været i tvivl om, der var forholdsregler, de skulle træffe.

Find råd hos Statens Serum Institut

Statens Serum Institut har på deres hjemmeside beskrevet, hvilket forholdsregler sundhedspersonale skal træffe i tilfælde, hvor patienten eller de selv har en smitsom sygdom.

Om fnat, kan du læse, at: Sundhedspersonale kan smittes ved direkte pleje- og behandlingsopgaver hos inficeret patient. Der skal derfor anvendes værnemidler i form af handsker og engangsovertrækskittel med lange ærmer”. 

Hvis du selv er blevet smittet, så: ”må (du) ikke deltage i direkte pleje- og behandlingsopgaver før 8-12 timer efter påbegyndt behandling”.

Læs mere på SSI´s hjemmeside

 

 

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar