Nyheder 2020
-
Ny professor: ”Det handler ikke om flere ydelser, men om at gøre det klogere”
Patienterne skal have klar og enkel information, når de skal overgå fra hospitalet til rehabilitering i kommunerne, for ellers kommer de aldrig i gang. Og så skal de hospitalsansatte vide mere om de rehabiliteringstilbud, der findes i kommunerne. Det mener fysioterapeut Thomas Maribo, som er nyudnævnt professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.
1 -
Skal du vinde Bachelorprisen 2021?
Studerende, der lige nu er i fuld gang med deres bachelorprojekt eller som dimitterede i sommers, opfordres til at deltage i konkurrencen om at vinde Danske Fysioterapeuters Bachelorpris og 25.000 kr.
-
Ph.d.-forsvar om krop og identitet i rehabiliteringen efter apopleksi
Fysioterapeut Helle Rønn forsvarer den 10. december sin ph.d. om, hvordan fysioterapeuter kan støtte patienter med apopleksi til at styrke deres identitetsfølelse. Du kan overvære ph.d.-forsvaret online eller ved fysisk fremmøde.
-
Fysioterapeuter kan blive bedre til at følge kliniske retningslinjer
Når fysioterapeuter møder patienter med lændesmerter, følger terapeuterne kun i et vist omfang de retningslinjer, som gælder på området. Det er et problem, siger forsker, som peger på vigtigheden af at få indarbejdet nye retningslinjer i praksis.
-
Covid-19: Nye anbefalinger om håndtering af senfølger
Sundhedsstyrelsen har samlet den aktuelle viden om senfølger efter covid-19 og giver anbefalinger til organisering af indsatsen for de ramte. Blandt anbefalingerne er, at fysioterapeuter indgår i udredning og behandling.
-
Onlineseminar om smertehåndtering i fysioterapi
Hvad betyder smerter under træning? Hvordan lærer vi patienter at håndtere deres smerter på en god måde? Dette er nogle af de spørgsmål, der vil blive berørt i dette onlineseminar, hvor tre spændende foredragsholdere deler ud af deres viden.
6 -
Fysioterapi på akutmodtagelser er en specialfunktion
Der skal særlige kompetencer til at udøve fysioterapi på en akutmodtagelse. Derfor er der nu udarbejdet en kompetenceprofil, som skal bane vej for flere fysioterapeuter på hospitalerne.
3 -
Online ph.d.-forsvar: Behov for støtte hos pårørende til personer med demens
Fysioterapeut Trine Holt Clemmensen forsvarer på fredag sin ph.d. om behov for hjælp og støtte hos pårørende til personer med demens. Alle er velkomne til at overvære ph.d.-forsvaret, som foregår via Zoom.
-
Verdenskongressen i fysioterapi er flyttet online
Med beslutningen om at afholde verdenskongressen for fysioterapi online, har du nu mulighed for at deltage hjemme fra stuen eller fra arbejdspladsen. Fristen for indsendelse af abstrakt er forlænget til den 24. september.
-
Ph.d.-forsvar om nyt redskab til udredning af patienter med lænderygsmerter
Fysioterapeut Charlotte Ibsen forsvarer sin ph.d. om et nyt redskab til udredning af patienter med lænderygsmerter. Redskabet skal understøtte de fagprofessionelle i at have en mere biopsykosocial og patientcenteret tilgang til patienterne. Forsvaret foregår på Zoom.
-
Covid-19: Få viden og inspiration til rehabiliteringen
Nu er det muligt at få velanskrevne forskeres bud på rehabiliteringen efter covid-19. En ny artikel fra et internationalt tidsskrift og hollandske retningslinjer fra rehabiliteringen giver overblik over indsatserne. Artikel og retningslinjer er på engelsk og frit tilgængelige.
2 -
Nyt samarbejde styrker onkologisk fysioterapi
I et unikt samarbejde mellem Center for Aktiv Sundhed og Dansk Selskab for Onkologisk og Palliativ Fysioterapi udbydes et meritkursus til fysioterapeuter om træning før kræftoperation.
-
Beboere på plejecentre får trænings-boost
Lyngby-Taarbæk Kommune bruger to millioner kroner til mental og fysisk træning af beboere på plejecentrene efter covid-19.
3 -
Haver på recept?
En ny stor litteraturgennemgang konkluderer, at adgang til haver og havearbejde har positive effekter på sundhed og velvære for personer med en lang række sundhedsmæssige og sociale udfordringer.
-
De ældres trivsel og fysiske og mentale sundhed skal styrkes
Sundhedsstyrelsen har udgivet en række anbefalinger til kommunerne, der skal hjælpe dem med at styrke de ældres trivsel og mentale og fysiske sundhed. Anbefalingerne retter sig både mod de skrøbelige, de socialt udsatte og de helt friske ældre.