Arbejdspladsernes Motionsdag

Den 11. oktober begynder Arbejdspladsernes Motionsdag, der i år er udvidet til en hel uge. Et vigtigt initiativ for der mangler bevægelse ovenpå corona, mener Danske Fysioterapeuter.
Foto: Istock
Foto: iStock

Sidste år deltog 44.000 i Arbejdspladsernes Motionsdag. Med færre restriktioner og corona under kontrol, er håbet at endnu flere vil deltage i år. Det er Dansk Firmaidrætsforbund, der står for arrangementet, men Danske Fysioterapeuter er en del af samarbejdet.

”Mange fysioterapeuter arbejder med at hjælpe arbejdspladser med at få bevægelse ind i hverdagen, så det giver god mening, at vi bakker op om den mission,” siger formand Tina Lambrecht og fortsætter:

”Det er vigtigt at gøre det aktive og sunde valg så let som muligt. Samtidig er det vigtigt her ovenpå corona at finde tilbage til gode motionsvaner.”

Hun peger blandt andet på, at andelen af danskere, der normalt dyrker sport og motion, faldt fra 55% før nedlukningen til 39% under nedlukningen. Det kan også ses i idrætsklubberne, som stadig har færre medlemmer end før corona-epidemien ramte.

Gratis at deltage

I år er Arbejdspladsernes Motionsdag udvidet til hele uge 41, som del af det, der kaldes ”Danmarks Motionsuge”. Hvor det sidste år var et rent virtuelt arrangement på grund af corona, så er arrangementet både virtuelt og fysisk i år. På amdag.dk kan man se forslag til aktiviteter, hvor man let og fleksibelt kan dyrke sammenholdet enten ved at booke en digital instruktør eller ved at deltage i arrangementer i jeres nærområde med de lokale firmaidrætsforeninger. Det er gratis at deltage.

”Arbejdspladsernes Motionsdag er en anledning til at lave noget sammen, der giver sved på panden og smil på læben. Samtidig håber vi, at det kan inspirere til, at man bruger arbejdspladsen som et sted, man også er aktive sammen,” siger Tina Lambrecht.

Hun understreger, at bevægelsen generelt er udfordret – også når der ikke er corona.

”Problemerne med at få fysisk aktivitet nok i hverdagen startede længe før corona. Når man ser på os som samfund, så går det på mange måder den forkerte vej,” siger Tina Lambrecht.

Flere sidder stille

Flere og flere danskere har stillesiddende arbejde, flere tager bilen og færre tager cyklen, og fritiden er også i farezonen for at blive stillesiddende i takt med, at flere af os altid har underholdning ved hånden i form af vores mobiltelefon.

”Derfor er det også så vigtigt med fællesskaber omkring bevægelse, som kan være med til at motivere og fastholde, så folk også får trænet de dage, hvor det regner og energien er i bund,” siger Tina Lambrecht.