Coronavinterpakke skal hjælpe sundhedsvæsenet igennem vinteren

Fagpersonalet løber hurtigt for at løse opgaverne og dække ind for hinanden i et presset sundhedsvæsen. Derfor er der brug for en bredt dækkende coronavinterpakke, mener Danske Fysioterapeuter.
”Der er behov for en større sundhedsreform med øget fokus på forebyggelse og rehabilitering og på en mere fornuftig udnyttelse af personalets fagligheder og ressourcer”, siger konstitueret formand for Danske Fysioterapeuter, Brian Errebo-Jensen. Foto: iStock.

Under forhandlingerne om næste års finanslov drøftes behovet for en coronavinterpakke, hvor et engangsbeløb afsættes til et trængt sundhedsvæsen.

”Vi skal have afsat de nødvendige ressourcer til at imødekomme det aktuelle pres på sundhedsvæsenet. Et pres der kan mærkes hele vejen rundt, det gælder blandt de fysioterapeuter, der står direkte over for covid-patienter og behandler med lungefysioterapi, og blandt de fysioterapeuter der må dække ind og udvise fleksibilitet i andre dele af sundhedsvæsenet for at få det hele til at hænge sammen", udtaler konstitueret formand for Danske Fysioterapeuter Brian Errebo-Jensen.

Langsigtede udfordringer ikke løst

”Det er vigtigt, at vi anerkender den enorme indsats, som personalet i sundhedsvæsenet har ydet gennem coronakrisen. Et engangsbeløb er fint og ganske kærkomment, men det er også helt åbenlyst, at der skal mere til for, at løse de langsigtede udfordringer sundhedsvæsenet står overfor. Danske Fysioterapeuter er klar til at bidrage og komme med løsninger", siger Brian Errebo-Jensen.

Antallet af ældre og multisyge ventes at stige i de kommende år, og samtidig er der udfordringer med rekruttering og fastholdelse af visse faggrupper i sundhedsvæsenet.

”Der er behov for en større sundhedsreform med øget fokus på forebyggelse og rehabilitering og på en mere fornuftig udnyttelse af personalets fagligheder og ressourcer”, siger Brian Errebo-Jensen.

 

Del eller udskriv siden
0 kommentarer