Hovedbestyrelsen: Kritik og ærgrelse over forløbet

Hovedbestyrelsen har mandag aften 22. marts diskuteret en henvendelse fra ”Erhvervsnetværket for frie praktiserende fysioterapeuter” til Folketingets Sundhedsudvalg.

Henvendelsen førte til fremmøde for udvalget den 16. marts, hvor et medlem af hovedbestyrelsen deltog i kraft af sin bestyrelsespost i Erhvervsnetværket, og underskrev sig som praktiserende fysioterapeut og som HB-medlem. Under Erhvervsnetværkets fremmøde præsenterede medlemmet sig som praktiserende fysioterapeut, bestyrelsesmedlem af Erhvervsnetværket og som hovedbestyrelsesmedlem af Danske Fysioterapeuter.

Hovedbestyrelsen er ærgerlig over, at Erhvervsnetværket har valgt at søge foretræde, og dermed starte en sideløbende dialog med sundhedspolitikere på Christiansborg, midt i den interne diskussion om praksisanalysen uden at sikre den gode interne dialog i foreningen. 

Da henvendelsen hverken var diskuteret med hovedbestyrelsen eller aftalt og koordineret med foreningens formand, kan vi risikere, at forløbet giver ekstern signalforvirring om foreningens kurs. Principielt anerkender hovedbestyrelsen, at foreningens medlemmer arbejder politisk, og at enhver borger, hovedbestyrelsesmedlem eller ej, har lov og ret til at kontakte politikere i et demokrati. Hovedbestyrelsen udtrykker dog sin kritik og ærgrelse over det konkrete forløb og opfordrer nu alle til at vende tilbage til kernen: Debatten om fremtidens praksissektor. 

Foreningens formand Tina Lambrecht vil i den kommende tid gøre det tydeligt for bl.a. sundhedspolitikere og samarbejdspartner, at der pågår en intern debat i en proces, som skal respekteres.

Processen fremadrettet

Det er hensigten, at foreningens repræsentantskab til august skal vedtage en politik om fremtidens praksissektor og ikke mindst spørgsmålet om reguleringen af økonomien. Punktet er oprindeligt rejst af Erhvervsnetværket, der sidste år foreslog, at praksisanalysen først skulle behandles på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i år. Hovedbestyrelsen har for nylig afholdt en række medlemsmøder med netop praksisanalysen på dagsordenen og også i det lys er timingen uheldig.

På mødet mandag aften gav medlemmerne af foreningens hovedbestyrelse hinanden håndslag på, at det fremadrettet er nødvendigt med en tillidsskabende dialog, koordination og information, for så vi sikrer en god intern og ekstern kommunikation.  

God tone i debatten

Sagen om foretrædet har weekenden over medført debatter på diverse facebooksider og her på fysio.dk  

HB har naturligvis læst med og vil afslutningsvist opfordre alle fysioterapeuter til at fortsætte debatten om fremtidens praksissektor i en god og respektfuld tone. 

Del eller udskriv siden
48 kommentarer