Ph.d.-forsvar om patientinddragelse

Du kan overvære Louise Søgaard Hansens ph.d.-forsvar om patientinddragelse i fysioterapi på fredag den 29. oktober 2021.
Louise Søgaard Hansen forsvarer sin ph.d. om patientinddragelse i fysioterapi den 29. oktober kl. 13.00. Det er muligt at deltage via livestreaming. Foto: Privat.

Patientinddragelse har de seneste årtier fået stigende opmærksomhed i sundhedsvæsenet. Fysioterapeut Louise Søgaard Hansen har i sin ph.d.-afhandling kritisk undersøgt patientinddragelse i fysioterapi i både forskning og praksis.

Ph.d.-projektet

Afhandlingen spørger overordnet til, hvordan ambitionen om patientinddragelse forløses i det fysioterapeutiske arbejde. Herunder hvordan patienterne håndterer livet med sygdom, og hvordan deres viden og erfaring får betydning for praktisering af inddragelse.

I afhandlingen indgår et review af forskningslitteraturen og derudover er den fysioterapeutiske praksis undersøgt gennem observationer og interviews med fysioterapeuter og patienter.

Resultater

Afhandlingen viser, at praktisering af patientinddragelse helt overordnet hviler på tre professionslogikker. De handler om:

  1. at ‘ordne’ hverdagen og livet med sygdom i relation til ressourcer og krav
  2. at motivere og stimulere patienterne til at træne
  3. at monitorere målbare forbedringer af det fysiske funktionsniveau

En af konklusionerne i afhandlingen er, at den måde patientinddragelsen praktiseres, giver risiko for, at patienternes oplevelser af livet med sygdom, smerter og funktionsnedsættelser ikke finder vej ind i mødet med fysioterapeuten.

Du kan høre mere om projektet og resultaterne ved ph.d.-forsvaret den 29. oktober.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer