Regeringen vil åbne uddannelse i Horsens

I nyt udspil lægger regeringen op til at åbne en fysioterapeutuddannelse i Horsens. Danske Fysioterapeuter advarer mod at optage flere studerende på fysioterapeutuddannelsen og understreger, at kvaliteten af uddannelsen er vigtigst.

Regeringen har i dag lanceret et forslag om at ændre det danske uddannelsessystem. Under overskriften ”Tættere på - Flere uddannelser og stærke lokalsamfund” lægger regeringen blandt andet op til at udflytte 1.300 pladser på det den kalder ”velfærdsuddannelserne” fra de store byer og samtidig oprette 1.000 nye pladser.

Et af forslagene er at oprette et nyt studiested for fysioterapeuter i Horsens. Men det vil være den forkerte vej at gå, mener Danske Fysioterapeuters formand Tina Lambrecht.

”Jeg er bekymret for om regeringen i sin iver for at støtte den lokale udvikling overser de faglige hensyn og hensynet til et arbejdsmarked i balance, ” siger hun.

Uddannes 10 steder

I dag udbydes uddannelsen i landets største byer: København, Århus, Odense og Aalborg samt seks steder uden for de største byer: Hillerød, Roskilde, Næstved, Esbjerg, Haderslev og Holstebro.

”Det er godt, at man kan blive fysioterapeut over hele landet – men det det vigtigste, at uddannelserne er af høj kvalitet. Jo tyndere man smører uddannelserne ud, jo sværere bliver det at tiltrække de bedste undervisere og sikre et godt studiemiljø,” siger formand Tina Lambrecht og fortsætter:

”Samtidig er det helt afgørende, at det her ikke leder til øget optag. Det nytter ikke at uddanne flere unge mennesker, indenfor fag, hvor de ikke kan få arbejde bagefter.”

Hun peger samtidig på, at der ikke i dag er udfordringer med at ansætte fysioterapeuter i Horsens.

”Det understreger, at vores arbejdsmarked ikke kalder på flere uddannelser. Søgningen til fysioterapeutuddannelserne har de seneste år været størst i de store byer, og det er også her efterspørgslen på fysioterapeutisk arbejdskraft er størst.”

Del eller udskriv siden
10 kommentarer