Danske Fysioterapeuter støtter ukrainsk søsterorganisation

Krigen i Ukraine påvirker også ukrainske fysioterapeuter, hvor mange er på flugt.
Foto: iStock.

Langt over en million ukrainere er nu på flugt fra krigen mod Rusland. Derfor har den ukrainske fysioterapeutforening gennem Europe Region World Physiotherapy anmodet de europæiske fysioterapeutforeninger om hjælp til flygtede fysioterapeuter.

"Ukraine står i en frygtelig situation, og vi ønsker alle at hjælpe, hvor vi kan. Derfor har vi naturligvis også sagt til ja til at bidrage," siger Brian Errebo-Jensen, der er konstitueret formand i Danske Fysioterapeuter.

I første omgang bliver der på det ukrainske forbunds hjemmeside oprettet en liste med lande og foreninger, der står klar til at yde bistand, når det bliver relevant.

Konkret kan hjælpen tage mange former, og de ukrainske fysioterapeuter, der ankommer til Danmark, kan henvende sig, uanset hvad hjælpen drejer sig om.

"Vi føler alle et ansvar for at gøre noget, og jeg håber, at det bliver muligt for os på den måde at gøre en indsats for nogle af de mange mennesker, der desværre er tvunget til at forlade deres hjemland på grund af krigen," siger Brian Errebo-Jensen.

Del eller udskriv siden
3 kommentarer