Fagkongressen er i gang

Nu er dørene slået op til tre dages fagkongres i Odense Congres Center, hvor fysioterapeuter fra hele landet samles om faglig udvikling, fællesskab og inspiration.
Jeanette Præstegaard, nyvalgt formand for foreningen, benyttede lejligheden til at holde sin første tale for medlemmerne. Foto: Carsten Bundgaard.

Mere end 1000 fysioterapeuter var samlet torsdag formiddag for at deltage i åbningen af Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2022. I de kommende dage vil de suge viden og erfaringer til sig fra 240 danske og internationale forskere og eksperter, som holder oplæg om alt det, der vedkommer fysioterapeutisk praksis.

Emnerne fra de 240 oplægsholdere spænder vidt, lige fra vestibulær dysfunktion og psykiske traumer til måleredskaber, arbejdsmiljø, placebo og evidens.

Ny formand holdt sin første tale

Det er 7. gang Danske Fysioterapeuter afholder fagkongres, og Jeanette Præstegaard, nyvalgt formand for foreningen, benyttede lejligheden til at holde sin første tale for medlemmerne. Hun glædede sig særligt over, at det igen er blevet muligt at samles efter pandemien:  

”Jeg tror, at fagkongressen er noget, vi alle har set frem til. I lyset af den lange pandemi er det ekstra betydningsfuldt at kunne mødes, være sociale og fejre det faglige fællesskab, vi er en del af. Når vi mødes her til kongressen, kan vi fokusere på det, der binder alle os fysioterapeuter sammen. Nemlig kærligheden til faget og vores fælles interesse for fagets fremtid og udvikling.”

OgsGitteArnbjerg-abning-main.jpgå Gitte Arnbjerg, formand for Dansk Selskab for Fysioterapi, bød velkommen: 

”Vi har nu mulighed for at dykke ned i fagligheden. Vi kan gøre status og kigge ind i fremtidens fysioterapi. Det er fagligheden, der berettiger os til den plads, vi har i det danske sundhedsvæsen,” sagde hun og afsluttede med en opfordring:

”Tænk på, at efter de tre dages fagkongres, skal vi også interessere os for faglighed. Fra mandag er I selv ansvarlige for at dyrke alt det, I har fået med hjem. Et godt sted at gøre det er i de faglige selskaber, hvor I kan få inspiration, faglighed og netværk.”

Copenhagen-drummers-abning-main.jpg
Copenhagen Drummers stod bag en festlig åbning af fagkongressen.