Formand udpeget til rådgivende panel

Danske Fysioterapeuters formand, Jeanette Præstegaard, var fredag til møde med social- og ældreminister Astrid Krag, der har brug for input til ny ældrelov.
Møde i regeringens rådgivende panel om fremtidens ældreområde. Foto: Social- og Ældreministeriet.

Social- og ældreminister Astrid Krag er gået i gang med arbejdet med at udarbejde en ny ældrelov, som det blev bebudet i statsminister Mette Frederiksens nytårstale.

Jeanette Præstegaard, formand for Danske Fysioterapeuter, er i den anledning udpeget til at sidde med i regeringens rådgivende panel om fremtidens ældreområde, og første møde fandt sted i fredags.

”Jeg er meget glad for at være en del af regeringens rådgivende panel og ser frem til arbejdet. Jeg vil bidrage med et rehabiliterende og forebyggende fokus, men selvfølgelig også have blik for arbejdsvilkårene, som vil være under pres, når der mangler medarbejdere,” siger Jeanette Præstegaard efter mødet.

Ud over det rådgivende panel har ministeren også nedsat tre ekspertgrupper, der skal komme med input til arbejdet.

Tid til det vigtigste

Formålet med arbejdet er at gøre op med overstyring af området, som skal erstattes med øget tillid til medarbejdere og deres faglighed samt at sikre tid til det vigtigste, som er omsorgen for den ældre og relationen mellem den ældre og medarbejderne. 

Det rådgivende panel og ekspertgrupperne skal således rådgive regeringen og komme med vurderinger af konkrete forslag fra hverdagen til en ny ældrelov, mens ekspertgrupperne skal arbejde mere i dybden med konkrete problemstillinger som fx de gennemgående udfordringer, der knytter sig til kvalitet, dokumentation, styring og regelforenkling.

”Som fysioterapeuter spiller vi en nøglerolle på fremtidens ældreområde, og jeg oplever, at der er lydhørhed over for den faglighed, som vi bringer i spil. Det er vigtigt, for det er af afgørende betydning, at rehabilitering bliver omdrejningspunktet i det paradigmeskift, som vi står over for, siger Jeanette Præstegaard.

Det rådgivende udvalg mødes løbende i de kommende måneder og afrapporterer til regeringen efter sommerferien.

Læs nyhed om det rådgivende panel hos Social- og Ældreministeriet

Del eller udskriv siden
2 kommentarer