Gejst og ny inspiration på studiedag

Spændende oplæg og god energi var kernen i en vellykket studiedag, hvor mere end 150 studerende fra hele landet var mødt op for at få inspiration.
Det var i år første gang, at Danske Fysioterapeuter arrangerede studiedag for de studerende som optakt til fagkongressen, der løber af stablen torsdag, fredag og lørdag. Foto: Esben Riis.

Tågen lå tungt over Odense, men inden døre var stemningen høj. Odense Congress Center lagde onsdag ramme til Danske Fysioterapeuters første studiedag, hvor studerende fra hele landet var mødt frem til en dag med oplæg og inspiration.

Dagen begyndte med fokus på smerter og en spændende fremlæggelse fra Morten Høgh, der gav de studerende en indføring i det nyeste inden for smerteforskning.

Herefter var det Uffe Dahl Nielsens tur til at give en indføring i livet som fysioterapeut i sportsverdenen, hvor erfaringer fra et langt samarbejde med DBU og sportsfolk blev delt for de mange interesserede.

Oplæg fra Faglige Selskaber

Også de faglige selskaber fik mulighed for at præsentere sig fra scenen og give de studerende et udpluk af de mange muligheder, som fysioterapien byder på. Og for de studerende var det en helt ny verden, der åbnede sig i løbet af dagen.

”Jeg har fået sindssygt mange indtryk og et langt mere bredt billede af, hvad fysioterapi er. Det har været utroligt godt," lød det fra Frederik Drimer, der til daglig læser på Via University College Aarhus.

Frokosten foregik i udstillingshallen, hvor der var fuld gang i afprøvningen af udstyr og besøg på standene, inden Elisabeth Bandak gik på med et spændende oplæg om effekten af placebo.

Netværk og faglighed

Eftermiddagens oplæg havde fokus på iværksætteri og gerontologisk fysioterapi, hvor Niklas Grundt Hansen gav et indblik i et af fysioterapiens store områder, mens Lene Raadkjær Jørgensen fortalte om sine erfaringer med at starte egen virksomhed op og gå efter den gode ide. Endelig sluttede Kristian Høgenhaug af med et spændende oplæg om træning og præstation.

”Jeg synes, at dagen har været rigtig god med mange spændende oplæg. VI er her en større gruppe fra studiet, og det har været en fed oplevelse med mulighed for både netværk og faglighed”, fortalte Emilie Frederiksen, der læser på Via University College Aarhus.

Studiedag-Emilie-Frederiksen-main.jpg
Emilie Frederiksen. Foto: Esben Riis.

Også Tobias Imfeld, der er studenterobservatør i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse, var tilfreds med dagens forløb.

”Dagens oplæg har dækket utroligt bredt inden for fysioterapien, og jeg tror, at rigtig mange studerende har fået inspiration til, hvad de kan i fremtiden. Det har været en dag med utroligt mange indtryk, og jeg har fået talt med mange mennesker og mødt studerende fra de andre studier. En rigtig god dag”, sagde Tobias Imfeld.

Det var i år første gang, at Danske Fysioterapeuter arrangerede studiedag for de studerende som optakt til fagkongressen, der løber af stablen torsdag, fredag og lørdag.