Ny aftale forringer dagpenge for nyuddannede

Regeringen indgik fredag aftale med en række partier med det formål at øge arbejdsudbuddet. Danske Fysioterapeuter ærgrer sig over aftalen, der forringer dagpengene og gør det sværere at være nyuddannet ledig.
"Der er intet, der tyder på, at de nyuddannede kommer hurtigere i job af at få ændret deres økonomiske vilkår. De bliver bare fattigere", siger Brian Errebo-Jensen, konstitueret formand for Danske Fysioterapeuter. Foto: iStock

Regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre har indgået aftale, der blandt andet indeholder en forringelse af dagpenge til nyuddannede, så den månedlige sats nedsættes til godt 9.500 kroner om måned for ikke-forsørgere under 30, ligesom dagpengeperioden for nyuddannede nedsættes fra to til et år.

Forringelsen vil berøre en række af Danske Fysioterapeuters nyuddannede medlemmer, der er ledige i en kortere periode efter endt uddannelse, mens de søger job. Og aftalen ærgrer konstitueret formand Brian Errebo-Jensen.

"Der er intet, der tyder på, at de nyuddannede kommer hurtigere i job af at få ændret deres økonomiske vilkår. De bliver bare fattigere", siger Brian Errebo-Jensen.

Formålet med aftalen er ifølge aftalepartierne at få de nyuddannede hurtigere i job, og Danske Fysioterapeuter deler målet om at hjælpe de nyuddannede i gang. Det kræver dog en konkret og målrettet indsats i stedet for en beskæring af ydelser, ligesom der bør være en accept af, at det i de fleste fag tager nogle måneder at lande på arbejdsmarkedet for en del af de færdiguddannede.

"Nyuddannede fysioterapeuter brænder for at komme i gang og gør alt hvad de kan for at finde vej ind på arbejdsmarkedet. Men vi må også være ærlige og stå ved, at det ikke er muligt for alle – uanset hvad de gør – at have job den dag, de er færdige. Nu gør vi så vilkårene dårligere for dem i den periode, de er ledige i stedet for at hjælpe dem godt i gang. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt", siger Brian Errebo-Jensen.

Aftalen mellem regeringen og de øvrige partier skal stemmes igennem i Folketinget og er i store stræk bundet af tidligere forlig. Derfor er det uklart i hvilket omfang og præcis, hvornår forringelserne vil træde i kraft.

Se også: Formand: Forhandlinger om dagpenge skaber bekymring

Del eller udskriv siden
0 kommentarer