Ny pris hylder sundhedens forskere og udviklere

Fysioterapeuter er oplagte at indstille, når priserne for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvning 2022 skal uddeles for første gang.
Grafik: Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvning 2022.

Sidder du i et nyt fantastisk forskningsmiljø, er i gang med ekstraordinære kliniske forsøg eller sidder sammen med en ildsjæl, der har løftet dit blik for et overset sygdoms- eller behandlingsområde? Så kan du indstille til en eller flere priser som Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvning 2022.

Opfordring til at indstille fysioterapeuter

Dansk Selskab for Fysioterapi opfordrer til at projekter og forskningsmiljøer med fysioterapeuter indstilles til priserne:

”Fysioterapeuter yder en vigtig indsats, der er med til at fremme sundheden i Danmark. Det kan vi fordi vi, som individer og profession er fagligt engagerede og løbende arbejder med at udvikle vores praksis. God forskning og ny viden er et af de grundlæggende elementer i udviklingen, og derfor er vi glade for at være med til denne fejring af kliniske forsøg og afprøvninger,” udtaler Gitte Arnbjerg, Formand for Dansk Selskab for Fysioterapi.

Arrangørerne bag den nye prisuddeling inviterer alle med kendskab til spændende, gode og innovative kliniske forsøg og afprøvninger til at indstille kandidater til de enkelte priser. Fra arrangørernes side ønsker man at:

  • skabe positiv opmærksomhed på arbejdet med kliniske forsøg – internt i egne organisationer/miljøer og eksternt i forhold til offentligheden
  • hædre det gode arbejde med kliniske forsøg – skabe stolthed og inspirere fagfæller og samarbejdspartnere
  • konkretisere og eksemplificere ”det gode arbejde” med kliniske forsøg

Deadline for indstillinger

Det er muligt at indstille så mange forskellige forskningsgrupper, afdelinger eller enheder, som ønsket. Aktiviteterne, der bliver indstillet, skal blot være aktuelle - de skal være i gang eller afsluttet i 2021 eller 2022.

Indstillingsblanketten kan downloades på kliniskeforsøg.dk, og sendes til award@lifesciencehuset.dk. Der er deadline for at indsende indstillinger den 29. april 2022.

Alle indstillinger bliver bedømt af en bredt sammensat dommerkomité med faglig indsigt i kliniske forsøg bredt set.

I dommerkomitéen sidder bl.a. Kristian Thorborg, idrætsfysioterapeut og professor ved Ortopædkirurgisk afdeling og Fysio-Ergoterapeutisk afdeling Amager-Hvidovre Hospital og Københavns Universitet.