Rehabilitering skal spille en afgørende rolle i fremtidens ældrelovgivning

Ældreminister Astrid Krags rådgivende panel afrapporterede mandag, og rapporten indeholder en række gode bud på, hvordan en ældrelov kan se ud, lyder det fra Danske Fysioterapeuters formand Jeanette Præstegaard, der har været medlem af panelet.
Jeanette Præstegaard har været medlem af regeringens rådgivende panel
Jeanette Præstegaard har været medlem af regeringens rådgivende panel. Foto: Kasper Løjtved.

Rehabilitering skal være et grundlæggende princip i en ny ældrelov, som indsatsen til ældre så vidt muligt skal tilrettelægges efter. Så klart står det formuleret i den rapport, som ældreministerens rådgivende panel i dag har afleveret til ældreminister Astrid Krag.

Danske Fysioterapeuters formand Jeanette Præstegaard har været med i arbejdet som medlem af det rådgivende panel, og hun er meget tilfreds med den rolle, som rehabilitering kan få i arbejdet med en ny ældrelov.

”Sundhedsvæsenet er i krise, og vi mangler både medarbejdere og penge. Rehabilitering er en investering i borgernes egne ressourcer, hvor vi hjælper dem til at mestre deres tilværelse og gør det muligt for dem at skabe et meningsfuldt liv med aktivitet og livskvalitet. Samtidig er rehabilitering en vej ud af et plejeregime, der kræver utroligt mange medarbejdere og har store omkostninger. Derfor er jeg utroligt glad for, at rapporten tager afsæt i det store potentiale, som rehabilitering har på ældreområdet,” siger Jeanette Præstegaard.

Ny ældrelov kan være på vej

Formålet med det rådgivende panel har været at give regeringen input til en ny ældrelov. Tidligere departementschef fra Sundhedsministeriet Per Okkels har været formand for udvalget, og en lang række vægtige interessenter har siddet med rundt om bordet sammen med Jeanette Præstegaard.

”Det har været meget berigende at sidde med i panelet, og det er min oplevelse, at der har været stor lydhørhed og interesse for, hvad vi har bragt med til bordet. Det afgørende er selvfølgelig, hvordan politikerne tager imod anbefalingerne, men jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi med denne rapport har fået lagt et solidt spor for en kommende ældrelovgivning”, siger Jeanette Præstegaard.

Læs nyhed om det nationale rådgivende panel fra Social- og Ældreministeriet

Del eller udskriv siden