Vær med til at markere Fysioterapiens Dag

Fysioterapiens Dag den 8. september sætter i år fokus på artrose. Vi håber, at alle fysioterapeuter vil være med til at fejre dagen og sætte fokus på, hvordan fysioterapi kan gøre en forskel for mennesker med artrose.
Hvis du bruger de sociale medier til at vise din fejring af Fysioterapiens Dag - brug da gerne hashtagget #WorldPTDay og tag Danske Fysioterapeuter i dit opslag.

Hvert år den 8. september afholdes den internationale Fysioterapiens Dag - World Physiotherapy Day - og i år er ingen undtagelse.

Fysioterapiens Dag er en ekstra anledning til at belyse et særligt område, hvor fysioterapi spiller en afgørende betydning for mennesker verden over, og i 2022 stilles der skarpt på artrose (OA) og fysioterapiens betydning for sygdommen.

Det er verdensorganisationen for fysioterapeuter ”World Physiotherapy”, der står bag afholdelsen af dagen, som har til formål at gøre omverden opmærksom på fysioterapiens bidrag til sundhed og velvære for verdens befolkning. Samtidig bruges dagen til at fejre det fysioterapeutiske fællesskab over hele verdenen.

Skal vi fejre dagen?

Ja, selvfølgelig skal vi det!

Uanset om du arbejder på klinik, kommune, sygehus eller er fysioterapeutstuderende, kan du være med til at fejre dagen og bidrage til at skabe opmærksomhed om fysioterapien for omverdenen.

Eksempler på aktiviteter ved Fysioterapiens Dag:

  • Lav en gratis træningsdemonstration på et offentligt sted, hvor du giver eksempler på, hvordan træning kan hjælpe folk med OA
  • Hold foredrag online eller digitalt om træningens positive effekter på OA. Det kan fx være i klinikken, på arbejdspladser eller i aktivitetscentre
  • Opstil en informationsbod, hvor du giver information, råd og vejledning omkring artrose
  • Udfordr patienter, kollegaer, venner og familie til at gå flest antal skridt på dagen og del det på de sociale medier
  • Prik til konkurrencegenet hos dine medstuderende, og se om de kan matche dig og andre fysioterapeutstuderende i en fysisk test
  • Arrangér udendørs træning i den lokale park eller på torvet

Med andre ord: Kun fantasien sætter grænser.

I kommentarsporet herunder, må du meget gerne dele dine idéer, og skrive hvad du påtænker at gøre på Fysioterapiens Dag den 8. september.

Derved kan du hjælpe andre med at blive inspireret, skabe nye fælles aktiviteter og initiere tværgående samarbejder, så vi sammen kan komme endnu længere ud med det gode budskab om fysioterapi.

 

Del eller udskriv siden
3 kommentarer