Styrketræning er nu en officiel anbefaling

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at både børn, unge og voksne styrketræner de store muskelgrupper. Styrketræning er således en del af de nye anbefalinger for fysisk aktivitet, som netop er udkommet.
"Vi ved, at træning af de store muskelgrupper har en gavnlig effekt på en lang række helbredstilstande og har en virkning, der rækker langt ud over selve styrkelsen af musklerne. Derfor glæder det mig, at styrketræning nu bliver en del af de officielle anbefalinger for fysisk aktivitet," siger formanden for Danske Fysioterapeuter, Jeanette Præstegaard.

Styrketræning af de store muskelgrupper bør fremover være en del af hverdagen for alle borgere over fem år.

Sundhedsstyrelsen anbefaler således, at børn og unge styrketræner mindst tre gange om ugen, mens voksne mellem 18 og 64 har gavn af styrketræning mindst to gange om ugen. Udmeldingen glæder Jeanette Præstegaard, der er formand for Danske Fysioterapeuter.

"Vi ved, at træning af de store muskelgrupper har en gavnlig effekt på en lang række helbredstilstande og har en virkning, der rækker langt ud over selve styrkelsen af musklerne. Derfor glæder det mig, at styrketræning nu bliver en del af de officielle anbefalinger for fysisk aktivitet," siger Jeanette Præstegaard.

Tre anbefalinger til børn og voksne

De opdaterede anbefalinger for fysisk aktivitet indeholder tre elementer. Sundhedsstyrelsen anbefaler således, at borgere over 18 er fysisk aktive mindst 30 minutter om dagen, begrænser den tid, de sidder stille og styrker musklerne to gange om ugen. Børn og unge mellem 5 og 17 år skal være aktive 60 minutter om dagen og lave styrketræning tre gange om ugen.

"Rigtig mange af os er gode til at få os rørt hver dag, ligesom de fleste er opmærksomme på at undgå at sidde stille ned mange timer hver dag. Derfor er det rigtig godt, at Sundhedsstyrelsen nu tager næste skridt og anbefaler styrketræning, så vi også får dette element med. Træning forebygger sygdom, og derfor er det så afgørende både for den enkelte og samfundet, at der kommer fokus på forebyggelse og træning," siger Jeanette Præstegaard.

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger