Fakta og baggrund om OK21

Vi forhandler overenskomst i fællesskab med andre organisationer. Her kan du læse om, hvem vi forhandler sammen med, og i hvilke sammenhænge.

Danske Fysioterapeuter forhandler sammen med 28 andre organisationer i Akademikerne - AC, sådan at vi sammen står stærkest muligt over for arbejdsgiverne. 

Under overenskomstforhandlingerne forhandler alle organisationer med medlemmer ansat på det offentlige område sammen, når det gælder de krav der vedrører alle offentligt ansatte:

AC er en del af de to forhandlingsfælleskaber.

Se illustration af Forhandlingsfællesskabet

Se illustration af Centralorganisationernes Fællesudvalg

Generelle og specielle forhandlinger

Overenskomstforhandlingerne er delt op i specielle og generelle forhandlinger.

Ved de specielle forhandlinger forhandles de særlige vilkår, der gælder for fysioterapeuter, fx løn- og arbejdstidsbestemmelser.

Ved de generelle forhandlinger forhandles de fælles vilkår for alle offentligt ansatte, fx generelle lønstigninger, reguleringsordning, barsel og ferie.

Så mange forhandler vi for

Ved OK21 forhandles nye overenskomster for alle offentligt ansatte. På det kommunale og regionale område berører det cirka 641.000 personer, og i staten ca. 184.00 årsværk.

Aftaler om forhandlingsklima

De offentlige arbejdsgivere og Forhandlingsfællesskabet har som noget nyt indgået overordnede politiske aftaler om OK21-forhandlingerne. De er blevet døbt ”klimaaftaler”, da de skal bidrage til et godt forhandlingsklima – også når bølgerne går højt.

Ambitionerne med klimaaftalerne har været, at parterne i fællesskabet tager ansvar for, at der fremover skal være mindre konfliktfyldte forhandlinger på det offentlige område.

Se den kommunale klimaftale

Se den regionale klimaaftale

Del eller udskriv siden