2020 går på hæld, og årets sidste bestyrelsesmøde er afholdt

I denne artikel kan du få et indblik i, hvad der rør sig i bestyrelsen for tiden, samt hvilke kommende arrangementer vi planlægger i foråret.
Foto: iStock

Året sidste bestyrelsesmøde er blevet afholdt i et år, der blev en meget anderledes, end vi havde forberedt os på. I bestyrelsen ser vi frem til arbejdet i 2021, og håber på flere stunder med jer medlemmer – forhåbentlig ved fysisk samvær.

På dette møde blev bestyrelsen orienteret om forskellige tematikker og problematikker, der er til stede for tiden. Som I måske har fulgt med i på hjemmesiden, blev det ordinære repræsentantskab, der skulle være afholdt i november, aflyst grundet restriktionerne i Nordjylland. Det er lykkes hovedbestyrelsen at arrangere et nyt repræsentantskab, der bliver afholdt digitalt 06.01.2021. Vi ser i bestyrelsen frem til at få afholdt det ordinære repræsentantskab.

Decentralisering

En problematik der fylder rundt omkring i landet, er at flere steder på det offentlige område, bliver fysioterapier opløst og decentraliseret, hvilket betyder at fysioterapeuter mister deres faglige fællesskab med kollegaer. Som I måske har hørt om eller læst på hjemmesiden, er der lige nu et udspil fra Odense Universitets Hospital, hvor direktionen vil nedlægge centralterapien, og fysioterapeuterne skal flyttes ud på de enkelte afdelinger. Bestyrelsen følger nøje med i udviklingen og vil debattere problematikken på næste regionsbestyrelsesmøde i januar 2021.

Vederlagsfri terapi

Regionsformanden Tine er blevet informeret om flere sager, hvor kommuner flytter borgere med multihandicap fra kommunale tilbud til vederlagsfri fysioterapi. Dette går især ud over borgerne og deres fysioterapi. Samtidig presser det de praktiserende fysioterapeuter, da de kan ende med at overskride overenskomsten for vederlagsfri terapi. Tine har en opmærksom på dette, og er i gang med at sætte et møde op med socialborgmesteren i Københavns Kommune.

Medlemsmøder

Vi vil gerne sige tak til jer medlemmer, der deltog i vores medlemsmøder for visitatorer og sagsbehandlende fysioterapeuter 27.10 samt medlemsmødet med bestyrelsen 28.10 om foreningens beretning. Vi har fået øvet os i at afholde virtuelle medlemsmøder og blevet klogere på, hvordan vi kan afholde dem bedst muligt.

Selvom vi ser frem til at kunne mødes fysisk igen, så kan det digitale også noget, vi kan bruge fremover.

Aktiviteter i foråret

Vi er så småt gået i gang med at kigge frem mod foråret, og hvilke aktiviteter vi ønsker at afholde, og hvilke tematikker vi skal holde øje med. Her får du nogle datoer, til hvad vi allerede ved, så du nu kan sætte et
kryds i kalenderen:

  • 06.01: Ordinært repræsentantskab – det er muligt at deltage som gæst (se hjemmesiden).
  • 05.05: Generalforsamling: Vi er gået i gang med forberedelserne, og snart kommer der et tema for dagen, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.
  • Karriereveje: Arrangement i start 2021 i samråd med Ergoterapeutforening, Dansk Sygeplejeråd, Danske bioanalytikere og Radiografrådet.
  • Vi er begyndt at tænke på det kommende kommunal- og regionsvalg. Hold øje med hjemmesiden og Facebook for mere information om arrangementer.

Slutteligt vil vi ønsker jer alle en dejlig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer