De nye fysioterapeuter blev fejret til "Nål & Skål"

De helt nye færdiguddannede fysioterapeuter fra Region Hovedstaden blev mandag d. 6. februar fejret med bobler, emblemer og gode råd til det nye liv som fysioterapeut.
Velkomstdrinksene står og venter på at de nye fysioterapeuter ankommer. Foto: Privat, Yrsa Bom Hansen

Et lykønskningsarrangement

På KP Sigurdsgade kunne man mandag d. 6. februar høre klinkende glas og glade stemmer på gangene ude foran fysioterapeuternes auditorie.

Der er nemlig kommet et nyt hold af færdiguddannede fysioterapeuter til verden, og de er blevet fejret af Region Hovedstaden med bobler, gaver, emblemer, præmier og en masse inspiration til livet på egne ben efter uddannelsen.

Her fik de nyuddannede skålet med hinanden, hilst på regionsbestyrelsen og netværket med både garvede fysioterapeuter, specialister, pensionsselskab og A-kasse.

Velkomst, vinder og viden om Danske Fysioterapeuter

Regionsbestyrelsen stod klar kl. 16.30 for at tage imod dimittenderne med et glas bobler. Efter snak, summen og lykønskninger bevægede de sig ned i auditoriet, hvor et kort program ventede.

En velkomst og en tillykke tale fra Jeanette Præstegaard, formanden for Danske Fysioterapeuter, blev efterfuldt af en kahoot, hvor dimittenderne blev testet i deres viden om Danske Fysioterapeuter. Her skulle de forsøge at vinde en flaske champagne og Danske Fysioterapeuters bog, 100 år i bevægelse af Kurt Jacobsen. Alt imens de fik viden om, hvordan fagforeningen kan hjælpe og bruges i det nye liv som færdiguddannet fysioterapeut.

En af de nyuddannede var Emilie Klarskov Jacobsen. Hun var glad for quizzen og siger, at kahoot’en var en god og sjov måde at runde uddannelsesforløbet af på.

”Kahoot kender vi fra vores uddannelse, og det er altid en sjov måde at blive inddraget i noget faglig læring. Og så vidste jeg faktisk ikke mange af de rigtige svar, så jeg har helt sikkert fået mere indsigt i, hvordan jeg kan bruge Danske Fysioterapeuter nu”.

Efter vinderen blev fundet, uddelte bestyrelsen emblemer, Danske Fysioterapeuters Nål, og goodiebags fyldt med gode sager til alle de nyuddannede.

Gode råd med på vejen

Arrangementet sluttede af i en times netværk med mad, chokolade, øl og flere bobler.

Fysioterapeuterne fik her mulighed for at bevæge sig mellem stande med repræsentanter, som hjalp med at svare på spørgsmål om alt fra karriererådgivning til specialisering indenfor fysioterapi.

Jens Johan fra PFA stod klar med gode råd til pension, og han fik bl.a. besøg af de nye fysioterapeuter Andreas Zelda Hyldvang og Ida Ellinor Hadén.

”Det har været rigtig givende med de her stande. Vi har været på runde hos alle og har fået en masse ny viden. Jeg vidste f.eks. ikke noget om reglerne for barsel ”, fortæller Andreas.

Herudover stod regionsbestyrelsen klar til at svare på alt mellem himmel og jord. Lotte Colberg fra Danske Fysioterapeuter havde en stand med hjælp til karriererådgivning, Charlotte Dencker repræsenterede fysioterapeuternes A-kasse, DSA, og Gitte Arnbjerg repræsenterede Dansk Selskab for Fysioterapi.

Emilie var også forbi standene og var glad for muligheden for at netværke. ”Det er helt klart noget, vi kan bruge til noget, især når man er helt grøn. Jeg har fået en idé om, hvad man kan gøre for at få en fod indenfor forskellige steder”, siger hun og tømmer de sidste dråber af bobler i sit champagneglas.

En vellykket første gang

Dimittenderne er så småt ved at være fyldte med gode råd, bobler, sandwich og chokolade. De sidder rundt om et langbord og kigger i de goodiebags regionsbestyrelsen har uddelt.

Heri kan man finde både flyers og kort med information og QR-koder til Danske Fysioterapeuters hjemmeside, men nettet er også proppet med små gaver fra regionskontoret, Sahva, Den Intelligente Krop og Theramed.

Emilie har ikke nået at få kigget i nettet endnu, men glæder sig til det, når hun kommer hjem. ”Det har været godt at få ansigter på jer. Jeg har hørt fra de andre år, at emblemerne er blevet tilsendt. Det, synes jeg, er lidt tamt. Det her fungerer til gengæld rigtig godt” siger hun, og tager sine venner med under armen for at tage hjemad.

Andreas og Ida er også på vej hjem og slutter af med at sige tak for et godt arrangement. ”Det var meget uventet, at nogle ville fejre os i denne anledning. Jeg har ikke hørt før, at en fagforening rækker hånden ud til nye og blanke fysioterapeuter, så tak for det.” De tager deres jakker på, goodiebagen om skulderen og siger farvel.

Region Hovedstaden siger tak til alle der kom, for et godt arrangement og håber på at kunne holde det endnu en gang for de fysioterapeuter, som dimitterer til sommer.

Stemningsbilleder fra arrangementet

Nål & Skål Hovedstaden 2023

Foto: Yrsa Bom Hansen