En sommerdag i Jernbanebyen

Region Hovedstaden afholdt den 13. juni sommerarrangement for seniorerne denne gang i Jernbanebyen til gensyn, snak og hygge.
Foto: Privat

Det var en varm sommerdag. En dag til sandaler, bare ben og luftigt, let sommertøj. 23 seniorer fra Dansk Fysioterapeuter var var mødt op i sommeroutfit til en dag med rundvisning i Jernbanebyen og ikke mindst for at møde tidligere kolleger.

Jernbanebyen er et område i København, som ligger et stenkast fra Dybbøl Station og Fisketorvet på DSB’s gamle værkstedsområde. Et konsortium er ved at udvikle området som ny bydel i hovedstaden. En udvikling som først forventes afsluttet omkring 2050. Konsortiet bag ser mange muligheder i området.

Berit Rathenborg Bæhr tog os med rundt i en del af området og fortalte om de projekter, som konsortiet har planer om at sætte i værk. Der skal dels bygges nye boliger, arbejdspladser, butikker, skole, daginstitutioner, fodboldbaner, en park mv, samtidig med at en del af de nuværende bygninger bevares.

Nogle kender måske allerede Lokomotivværkstedet, hvor der fx arrangeres rejsemesser, konferencer og kunstmesser. På området ligger også Banegården, nogle gamle trælader, der blev opført i 1909 af DSB til opbevaring af træ og materialer, der skulle bruges til skinner.

I dag fremstår Banegården som en grøn oase med vild natur, brombærkrat, hønsehus og gamle træer. Her ligger også cafeer og mulighed for streetfood, bl.a. Perron, hvor rundvisningen sluttede. Absolut et besøg værd.

Deltagerne var undervejs meget interesserede og spørgelystne og ved bordene i Banegården fortsatte den gode snak.