Region Hovedstaden var vært for dialogmøde og jubilæumsfejring

Faglig fordybelse med udgangspunkt i kunstig intelligens og fejring af jubilarer var omdrejningspunktet for en festlig aften i Region Hovedstaden.
Foto: Mie Knudsen, Katja Milling Hansen, Line Schiellerup og Yrsa Bom Hansen.

I hjertet af København summede Det Ny Teater af liv, da Hovedstadens medlemmer mødtes for at diskutere kunstig intelligens (AI) i fysioterapi og fejre årets jubilarer.

Aftenen blev skudt i gang med en velkomsttale af Regionsformand Line Schiellerup, som bød alle 166 fysioterapeuter velkommen i Scenariets flotte kælder.

Paneldebattens stjernebesætning

Thomas Telving, ekspert i kunstig intelligens og etik indledte mødet med minder om gamle skræmmehistorier med overskrifterne, ”Robotterne kommer.” De er dog ikke kommet endnu, og netop dette var en af aftens hovedpointer.

Panelet bød også på en rig palette af perspektiver fra de kloge hoveder, Malthe Roswall, forskningsfysioterapeut ved SORC-C, Henning Langberg, professor og strategisk rådgiver og Jeanette Præstegaard, formand for Danske Fysioterapeuter.

Stjernepanelet sørgede for en aften fyldt med faglig fordybelse. Fra nogle af panelets eksperter kunne man lægge øre til pointer såsom, at fysioterapeuterne må omfavne AI, men også at ”fysioterapeuter og patienter stadig skal kræve det professionelle nærvær og berøring, som er kernekompetencen i fysioterapi”, Jeanette Præstegaard.

Moderator Christoffer Demant styrede aftenen med sikker hånd, så alle kom til orde.

Engagement fra første minut

Efter en præsentation af paneldebatten blev der åbnet op for medlemmernes nysgerrighed, bekymringer og gode spørgsmål. Der blev grint, fremlagt visioner og tænkt kloge tanker, som skabte grobund for diskussioner rundt i alle afkroge af lokalet.

Robotterne overtager ikke fysioterapeutens job. Men det gør fysioterapeuten, der kan finde ud af at bruge robotterne. Sådan lød den afsluttende pointe fra Thomas Telving, inden der blev dækket op til dialogmødets traditionelle middag.

Middag og minde

Til slut fik vi fornøjelsen af at skåle sammen med jubilarerne som hovedpersoner, da der skulle fejres 25-, 40- og 50 års jubilæum. Det var søde kransekager, blanke jubilæumsnåle og glade gensyn med gamle kollegaer, der fyldte Teaterkælderen den sidste time.

Du kan se alle stemningsbillederne fra aften nedenfor, eller på vores facebookside Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden.