Forårets seniorudflugt gik til Bakkehuset

Den 20. juni 2019 gjorde regionsformand, Tine Nielsen, 20 seniorer selskab på en udflugt til Bakkehuset. Besøget bød både på et indblik i fortiden og frokost i det fri.
Foto: Ramblersen, Wikimedia Commons

Lidt gemt bag Carlsberg og ikke langt fra Søndermarken ligger Bakkehuset, en lille hyggelig oase midt i København. Bakkehuset byder både på et museum og et orangeri, hvor man kan spise en bid veltillavet mad.

På en dejlig sommerdag mødte 20 seniorer op til rundvisning på museet og en efterfølgende frokost. Formand for Region Hovedstaden, Tine Nielsen, deltog også.

Bakkehuset er et historisk åndehul

I begyndelsen af 1800-tallet blev Bakkehuset anset som et kulturelt og åndeligt centrum i hovedstaden. De daværende ejere af huset, Knud Lyhne Rahbek og hans hustru Kamma Rahbek skabte et samlingssted for nogle af guldalderens største personligheder indenfor litteratur og videnskab. Oehlenschläger, H.C. Andersen og Ørsted var blandt de gæster, som jævnligt besøgte huset, hvor man diskuterede tidens væsentlige spørgsmål.

Et indblik i fortiden

Vi fik en guidet rundvisning i det forholdsvis lille museum krydret med oplysninger om både Knud og Kammas opvækst og liv. Museet var indrettet med en del af det oprindelige inventar suppleret med møbler, fx fra Oehlenschläger.

Rundvisningen gav et godt indblik i, hvordan folk fra den tid både boede og levede. Indblikket i ægteparrets hjem bød på interessante portrætter både af familie og kulturpersonligheder. Kamma Rahbek havde livet igennem lavet en del kunstfærdige æsker og flere af disse var en del af samlingen.

Frokost i det fri

Efter rundvisningen var der fælles frokost i det fri. Her orienterede Tine Nielsen, om, hvad der rører sig i Danske Fysioterapeuter, og berørte i den forbindelse hovedorganisationsskiftet fra FH (tidl. LO og FTF) til AC, vedtagelsen af basiskontrakterne og direkte adgang til fysioterapi.

Frokosten bød desuden på valg til arrangementsgruppen. Kirsten Thorup ønskede at trække sig efter 9 år, hvor hun har gjort et stort arbejde for at samle seniorerne i Region Hovedstaden. Resten af arrangementsgruppen ønskede at fortsætte, og efter frokosten meldte Trine Madsen sig som nyt medlem af gruppen.

Arrangementsgruppen består således af Bente Hovmand, Birthe Søndergaard, Nina Greiffenberg, Trine Madsen og Mogens Nies. Gruppen supplerer sig selv indtil næste valg om 2 år.

Arrangementsgruppen siger tak for en dejlig dag.

 

Referent, Mogens Nies

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar