Se eller gense webinar med psykolog Dorthe Birkmose

Et vellykket arrangement med psykolog Dorthe Birkmose er overstået. Skulle du ikke have set det, kan du finde link til webinar-optagelsen her.
Dorthe Birkmose fortæller om ”lejebålsmetoden” eller ”fiskerbænken” i webinaret.

Torsdag d. 8. april blev der afholdt et tværregionalt webinar, hvor regionsbestyrelserne i de 5 regioner havde inviteret psykolog Dorthe Birkmose til at holde et to timers oplæg om coronatræthed og forråelse. Der var ca. 235 tilmeldte, hvoraf 135 valgte at logge på.

Dorthe har skrevet bogen ”Når gode mennesker handler ondt - tabuet om forråelse”.

Dorthe er en dygtig formidler, og tilbagemeldingerne fra deltagerne har været, at det var et rigtig godt webinar og et yderst relevant emne. 

Webinaret var bygget op således, at Dorthe brugte den første time på teori om de forsvarsmekanismer, som mennesket tyr til i en krisesituation som fx en pandemi. Hun var dygtig til at koble de forskellige reaktionsmønstre sammen med nogle virkelighedsnære og lidt humoristiske eksempler. Hun gav samtidig deltagerne et indblik i psykologisk knaphed, omsorgstræthed, moralsk stress, forråelse mm. Inden hun åbnede op for spørgsmål, gav hun et par eksempler på måder, hvordan man i fx en personalegruppe kan arbejde med at komme ud af uhensigtsmæssige psykologiske mønstre ved at bruge ”lejebålsmetoden” eller ”fiskerbænken”. Begge benytter sig af naturen, og det at lytte til en andens fortælling og oplevelser uden at bryde ind eller analysere.

Vi kan kun anbefale, at I går ind og høre Dorthes oplæg! Du finder linket ved at logge ind på fysio.dk, og så finder du det i kommentarfeltet nederst i denne nyhed.   

Download litteraturliste