Kom godt i gang med videoholdtræning i fysioterapipraksis

Få vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med videoholdtræning. Du finder både tekniske anbefalinger og råd til den gode videoholdtræning.

Software

Det er vigtigt, at man sikrer sig, at de tekniske løsninger der anvendes er GDPR kompatible i forhold til personfølsomme oplysninger. Det er ikke nok, at de er krypterede og sikre – deres privatlivspolitik skal også fuldt ud leve op til GDPR reglerne for personfølsomme oplysninger. Er du i tvivl om dette, opfordres du til at gå i dialog med udbyderen.

Vi anbefaler fortsat ikke Facetime, Zoom, Messenger, Skype.

Løsningen som stilles til rådighed via sundhed.dk kan nu godt bruges til hold.

Patientsikkerhed ved virtuel træning med et behandlingsmæssigt sigte

Som fysioterapeut har du samme autorisationsretslige ansvar i forhold til patientsikkerheden ved virtuel holdning, som ved almindelig holdtræning.

Fysioterapeuten har derfor ansvaret for at tilrettelægge den virtuelle holdtræning, så der tages højde for patientsikkerheden. Øvelserne skal tilrettes til det miljø, som de skal udføres i. Samtidig bør fysioterapeuten vide hvor der skal sendes en ambulance hen, hvis en af deltagerne bliver dårlig under holdtræningen.

Hvis der sker en utilsigtet hændelse under en virtuel behandling/træning, har man også samme ansvar for indberetning, som hvis det sker i klinikkens lokaler.

Se også

Kom godt i gang med videokonsultation i fysioterapipraksis

Del eller udskriv siden

Kontakt

Esben Riis

Chefkonsulent
3341 4619

Simon Bondo Povlsen

Konsulent
3341 4672