Kom godt i gang med videokonsultation i fysioterapipraksis

Få vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med videokonsultation. Du finder både tekniske anbefalinger og anbefalinger til den gode videokonsultation.

Sundhedsstyrelsen har den 17. marts meldt ud, at video- og telefonkonsultationer skal anvendes i videst mulig omfang også i praksissektoren under corona-udbruddet.

Endvidere har Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn indgået en midlertidig aftale om telefon- og videokonsultationer til lægehenviste patienter under praksisoverenskomsterne, som gælder for videoydelser udført fra og med den 25. marts 2020.

Derfor har vi lavet denne vejledning til, hvordan du kommer godt i gang.

Hardware anbefalinger

Du kan til nød godt bruge den indbyggede mikrofon og kameraet i en PC, men det vil give dig bedre kvalitet og større frihed til at vise fx øvelser, hvis du anskaffer udstyr med samme funktionalitet som nedenstående:

  • At du altid anvender en fast (kablet) forbindelse til video og ikke wifi
  • Et webkamera, der kan placeres fleksibelt i forhold til, hvad du vil vise, og som tilsluttes via usb for at sikre en stabil forbindelse
  • En kombineret mikrofon-højttaler, der både kan placeres fleksibelt, og som kan tilsluttes både med usb og bluetooth. Du kan evt. også bruge et bluetooth headset, men vær opmærksom på at bluetooth forbindelser ikke nødvendigvis er stabile
  • Evt. et stativ så du kan placere dit kamera på fleksibel vis alt efter, hvad du ønsker at vise

Følgende eksempler opfylder ovenstående funktioner:

  • Webcam: Logitech HD c920
  • Mikrofonhøjttaler: Jabra Speak 510
  • Fleksibelt stativ: Joby GripTight GorillaPod Stand Pro

Software anbefalinger til sundhedsydelser (personfølsomme oplysninger)

Den seneste måneds tid er der gjort mange erfaringer med forskelligt software og der eksisterer heldigvis en del løsninger som er målrettet sundhedsprofessionelle og som derfor er sikre og lovlige i forhold til fortrolighed om personoplysninger.

Den gode videosamtale

Center for Telemedicin i Region Midt har udarbejdet en række tips til, hvordan man får en god videokonsultation som sundhedsprofessionel. Læs tips om:

  • God kommunikation
  • Fysisk indretning
  • Teknisk opsætning

Hent Center for Telemedicin guide til den gode videokonsultation

Se også

Kom godt i gang med videoholdtræning i fysioterapipraksis

Del eller udskriv siden

Kontakt

Esben Riis

Chefkonsulent
3341 4619

Simon Bondo Povlsen

Konsulent
3341 4672