National klinisk retningslinje for diabetes

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en national klinisk retningslinje og quickguide for rehabilitering til patienter med type 2-diabetes i 2015.

National klinisk retningslinje for udvalgte sundhedsfaglige indsatser ved rehabilitering til patienter med type 2 diabetes (2015)

Pixi-udgave af national klinisk retningslinje for udvalgte sundhedsfaglige indsatser ved rehabilitering til patienter med type 2 diabetes

Læs mere om retningslinjen og find Quickguide hos Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer diabetes-2 patienter

Den kliniske retningslinje for personer med type 2-diabetes fra 2015 anbefaler, på baggrund af en gennemgang af den videnskabelige litteratur, at patienter tilbydes en sammenhængende rehabiliteringsindsats. Indsatsen bør bestå af sygdomsspecifik patientuddannelse, fysisk aktivitet og træning samt diætbehandling.

Det anbefales, at intensiteten ved aerob træning er lav til moderat, fordi det er realistisk opnåeligt for den typiske diabetespatient. De patienter, som vurderes at have større motivation og flere ressourcer, kan med fordel træne ved højere intensiteter og med større træningsvolumen samt kombinere den aerobe træning med styrketræning.