National klinisk retningslinje for urininkontinens hos kvinder

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en national klinisk retningslinje for udredning og behandling af urininkontinens hos kvinder.

National klinisk retningslinje for urininkontinens hos kvinder (2020)

Læs mere om retningslinjen og find Quickguide hos Sundhedsstyrelsen

Denne nationale kliniske retningslinje beskæftiger sig med forskellige behandlingsformer som bækkenbundstræning, blæretræning, vægttabsprogram, brug af vaginale hjælpemidler, samt medicinsk og kirurgisk behandling af urininkontinens hos kvinder. Endelig har retningslinjen et særligt afsnit målrettet udredning og behandling af demente eller svært mentalt handicappede kvinder med urininkontinens. Arbejdet med denne retningslinje har gjort det tydeligt, at der i høj grad mangler forskning på området for urininkontinens, og retningslinjens bilag 4 foreslår derfor tiltag til den videre forskning.

Anbefalinger

Man kan ifølge retningslinjen overveje at tilbyde kvinder med urininkontinens superviseret bækkenbundstræning og svært overvægtige kvinder med stress-urininkontinens superviseret vægttabsprogram.

Man skal desuden overveje at tilbyde bækkenbundstræning til kvinder, der er motiveret for det og som står overfor eventuelt at skulle opereres med midt urethral slynge.

Del eller udskriv siden