Det er klart, at dem med plads i kalenderen er mest interesserede
Hvad laver du?
Jeg er i gang med at udvikle sitet FysID sammen med Martin Bach Henriksen, der også er fysioterapeut. Vores ide er, at FysID skal være en ny måde for fysioterapeuter at vise deres faglighed og kompetencer frem for patienterne. Grundideen er en søgefunktion, der skal matche patienterne med en fysioterapeut, der opfylder patientens behov i forhold til kompetencer, geografi, alder, køn og sprog og derved gøre det lettere for patienterne at finde rundt på det fysioterapeutiske marked.
Hvordan fik I ideen?
Vi oplevede begge indimellem at blive spurgt, om ikke vi ikke lige kunne anbefale en fysioterapeut, der er god til skulder, knæ osv. Det kunne vi jo ikke, og det kan lægen heller ikke altid. Som patient googler du dig til en fysioterapeut i lokalområdet og kan så på klinikkens hjemmeside ofte se, at behandlerne har været på kursus i fx MT, MET, McKenzie eller en masse andre fagudtryk, som patienterne ikke ved, hvad betyder. Vi forsøger at fremstille det på en lidt mere pædagogisk måde med en søgefunktion, hvor patienten klikker på det sted på kroppen, hvor skaden sidder, og søger videre derfra. Hvordan finder patienterne siden? Det gør de ikke endnu, for første skridt er at få tilstrækkeligt mange fysioterapeuter tilknyttet, så der er noget at komme efter. Derefter skal vi ud de steder, hvor patienterne er, og gøre opmærksom på os selv, fx fitnesscentre, sportsklubber og praktiserende læger. Men i øjeblikket bruger vi tiden på at komme i kontakt med fysioterapeuter og få dem til at prøve af, hvad det er, sitet kan. Vi ved det ikke engang selv endnu, og derfor koster det heller ikke noget at være med i det første meget lange stykke tid.
Er der interesse for produktet?
Ja, men klart mest fra mindre klinikker uden ydernummer, der har sværere ved at fylde kalenderen. Vi henvender os til alle, men det er klart, at dem med plads i kalenderen er mest interesserede. Hvis vi kan få skubbet nogle patienter derover, vil det være rigtig godt, og derfor overvejer vi også, om vi skal fjerne den del af søgefunktionen, hvor man kan vælge, om man kun vil søge efter en fysioterapeut med ydernummer, men det er kun en overvejelse, og det sker ikke foreløbig.
Er det ikke ærgerligt at have lært anatomi og fysiologi og så bruge tiden på at udvikle hjemmeside?
Vi får brugt fysioterapien ved siden af, hvor vi også tjener vores penge, Martin på klinik og jeg i virksomheden Health Group. Vi lægger nok hver 15 timer om ugen i FysID, og i den kommende periode skal tiden bruges på at komme ud til en hel masse fysioterapeuter og fortælle, hvem vi er, og hvad vi kan. Hvilken respons har I fået fra patienter? Umiddelbart god, men nogle synes, at der er lidt for mange step, man skal igennem, når man søger. Vi er begge fysioterapeuter og vil gerne holde en høj faglighed, men måske er det rigtigt, at det er for meget, at vi fx spørger ind til smerteniveau og andre ting, som fysioterapeuten jo vil spørge om igen i forbindelse med undersøgelsen. Men vi skal have nogle flere mennesker igennem og noget mere data, før vi laver om på søgefunktionen.
Hvordan sikrer I, at fysioterapeuterne kan det, de oplyser?
Fysioterapeuterne indsender kursusbeviser til os, så vi kan se, at de fx har været på skulderkursus, før man kan søge dem frem ved at sætte kryds ved skulder. Men selvom kursusbeviser er den mest valide metode til dokumentation af kompetencer, er der jo også nogle, der har opnået deres kompetencer gennem lang erfaring, så vi arbejder på, at man også kan blive koblet op i forhold til anciennitet.
Kommer I til at leve af det her?
Indtil videre rækker vores forretningsmæssige ambitioner ikke længere end til, at det skal løbe rundt, og at det, vi evt. tjener, skal sendes tilbage til udvikling af virksomheden. Det, der driver os, er ikke udsigten til en økonomisk gevinst, men vi synes, iværksætteriet er sjovt og vil gerne prøve, om vi kan lave en sundhedsløsning, der gør det nemmere for patienten at finde den rigtige behandler og dermed også måske få et kortere behandlingsforløb. I sidste ende bør det være en gevinst for samfundet, men det ville selvfølgelig være rart, hvis vi også selv kunne komme til at tjene nogle penge på det.
FysID