Podcast: Fysioterapeuter fortæller om at arbejde i psykiatrien

Som fysioterapeut kan du gøre en kæmpe forskel i psykiatrien. Hør her to podcasts med fysioterapeuter, der arbejder i den regionale psykiatri.

Podcast med fysioterapeut Mie Feilberg

I denne podcast kan du høre fysioterapeut Mie Feilberg fortælle om sit arbejde med patienter, som har PTSD. Mie Feilberg er ansat på Klinik for PTSD på Aarhus Universitetshospital.

Vi følger Mie Feilberg under en behandling af en lokomotivfører med voldsomme oplevelser i bagagen og en fyring efter 30 år i jobbet.

”Først kan jeg se, at manden der kommer ind i lokalet er helt vildt anspændt og urolig, med skuldre oppe i ørerne, øjne der flakker og en vejrtrækning der er overfladisk og hurtig.”

Undervejs fortæller Mie om sine overvejelser omkring tilgangen til patienten:

”Som fysioterapeut at være i stand til at tilrettelægge en behandling og justere undervejs er alfa og omega for patienter, der har så svært ved mange ting i deres liv.”

Podcast med fysioterapeut Tanja Johnsen

Fysioterapeut Tanja JohnsonI denne podcast kan du høre fysioterapeut Tanja Johnsen fortælle om sit arbejde på Psykiatrisk Center København.

Tanja Johnsen møder mange patienter, der har brug for få mere kropsbevidsthed ind i deres dagligdag. 

”Det som optager mig rigtig meget, er det med, hvordan man kan arbejde med kroppen for at få mental sundhed”. 

Tanja fortæller om, hvilke redskaber og fysioterapeutiske tilgange hun bruger i sit arbejde:

”Tålmodighed er faktisk en god ting at have, og så skal man selvfølgelig også have en interesse i det her med at skabe en relation, være god til at lytte og det er også en fordel, hvis man selv har en vis ro til at kunne møde patienterne, der hvor de er.”

I podcasten hører vi også om, hvilke tanker tre fysioterapeutstuderende gør sig om at være i praktik i psykiatrien.

 

 

Del eller udskriv siden