Selvhjælpsfilm til kvinder med følger efter brystkræft

Den danske fysioterapeut Kirsten Tørsleff viser i en ny film, hvordan brystkræftopererede kvinder med selvbehandling og øvelser kan styrke vævet. Filmen er gratis.
Foto fra fysioflix.com

En ny selvhjælpsfilm skal hjælpe brystkræftopererede kvinder med at behandle de smertefulde strukturer i og omkring brystet de 4 første uger efter operationen. Bag filmen står den danske fysioterapeut Kirsten Rosenlund Tørsleff, der har 35 års erfaring med at behandle kvinder, der lider af smerter fra led, muskler og arvæv efter en primær rekonstruktion eller efter at hele brystet er fjernet.

Filmen henvender sig til alle brystkræftopererede, der har gavn af at komme i gang med øvelser lige efter operationen. I filmen lærer kvinderne selv, hvordan de kan stimulere og aktivere de vævsstrukturer, der har været påvirket under operationen.

I filmen beskrives øvelserne for de første 4 uger efter operationen. Der er 5 nye øvelser for hver uge, og kvinderne anbefales at supplere med gåture, hvor de svinger afslappet med armene.

Selvhjælpsfilmen, der varer knap en time, er resultatet af et dansk-norsk samarbejde og findes i både en dansk, norsk og engelsk version.

Tidlig indsats er vigtig

Den tidlige indsats er vigtig, og med filmen får kvinderne mulighed for at forebygge allerede fra den første uge efter operationen. De 4 første ugers træning er ifølge Kirsten Tørsleff vigtig for at få styrket strukturerne omkring brystet.

Hun siger således i et interview i det norske Fysioterapeuten fra december i år:

”Brystopererede er prægede af sygdommen og sygdomsforløbet, men de kan få god hjælp af en tidlig indsats. På denne måde kommer de til at opleve, at de kan være aktive deltagere i deres egen rehabilitering allerede fra starten. Tidlig indsats forkorter behandlingsforløbet og inspirerer patienterne til hurtigt at klare sig selv ved at holde de udsatte strukturer ”levende”, indtil de fungerer igen. Dette sparer både tid, ressourcer og penge”.

Kirsten Tørsleff

Kirsten Rosenlund Tørsleffs behandlingskoncept er kendt af mange fysioterapeuter både i Danmark, Norge og England, hvor hun har holdt kurser for fysioterapeuter.

Ud over kurserne har Kirsten Tørsleff udbredt kendskabet til behandlingskonceptet via sit øvelsesprogram, som man kan downloade gratis eller købe i trykt version for 45 kr.

Del eller udskriv siden
2 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • Danske Fysioterapeuter

  Hej Gitte

  Tak for du gør opmærksom på, at hjemmesiden brystrehab.dk ikke længere findes.

  Venlige hilsner
  Danske Fysioterapeuter
 • Gitte Andersen

  Brystrehab.dk er ikke længere tilgængelig. Materialet skylle angiveligt være flyttet til Sundhed.dk
Indsend kommentar