Listen er filtreret — Nulstil valg
 • Selvhjælpsfilm til kvinder med følger efter brystkræft

  Den danske fysioterapeut Kirsten Tørsleff viser i en ny film, hvordan brystkræftopererede kvinder med selvbehandling og øvelser kan styrke vævet. Filmen er gratis.

  2
 • Politik ·

  Folketinget: Fysioterapeuter må manipulere

  Et stort flertal i Folketinget vedtog i dag en lov, der præciserer, at fysioterapeuter har ret til at bruge manipulationsbehandling.

 • Har din patient brug for det Dobbelte KRAM?

  Træning er medicin, men hvordan får fysioterapeuter patienterne til at tage medicinen? Danske Fysioterapeuters konference om sundhedsfremme og forebyggelse har både fokus på effekt af træning, motivation og adfærdsændringer. Det Dobbelte KRAM er en ny model, der inddrager såvel fysisk og mental helse og faktorer, der kan motivere patienterne.

  2
 • Nye anbefalinger for behandling af hofteartrose

  En ny national klinisk retningslinje anbefaler, at patienter med hofteartrose som standard tilbydes superviseret træning og manuel behandling. Efter hoftealloplastik-operation skal patienterne som standard anbefales at træne og modtage rådgivning.

 • Et drama i flere akter

  To år er der gået, siden Sundhedsstyrelsen såede tvivl om fysioterapiens lovgrundlag. To år med arbejde i kulisserne, både fagligt og politisk, så forestillingen set med fysioterapeutiske briller kunne få en happy end.

  1
 • Fysioterapeuter må gerne manipulere

  Der bliver ikke pillet ved fysioterapeuters mulighed for at anvende manipulationsbehandling. Et flertal i Folketinget er klar til at ændre loven og gå imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at lade manipulation af rygsøjlen være forbeholdt læger og kiropraktorer.

  13
 • Ny retningslinje for behandling af meniskskader

  Den nye nationale kliniske retningslinje for meniskskader i knæet omfatter evidensbaserede anbefalinger for undersøgelse og behandling. Budskaberne er blandt andet, at ikke alle skader skal opereres, og at træning som behandling kan være relevant. Genoptræningen efter operationen bør være superviseret.

 • Ny rapport: Fysisk aktivitet i skolen er afgørende

  Fysisk aktivitet er afgørende for børns læring, trivsel og sundhed. Det understreger en ny rapport fra Vidensrådet for Forebyggelse. Tiden er inde til handling, mener Danske Fysioterapeuter.

  2
 • Fysioterapi til morbus Bechterew

  Gigtforeningen for morbus Bechterew har udarbejdet retningslinjer for fysioterapi til patienter med morbus Bechterew. Retningslinjerne er publiceret på Gigtforeningens hjemmeside og på fysio.dk

  1
 • Meniskoperation ikke bedre end placebo

  Hvis man følger resultaterne fra et nyt finsk studie, vil der i fremtiden blive udført langt færre meniskoperationer end i dag. Der er ifølge studiet ikke bedre effekt af operation end placebo på meniskskader.

  1
 • Nye retningslinjer for behandling af lænderyg

  Nye nationale kliniske retningslinjer for den ikke-kirurgiske behandling af lumbal radikulopati anbefaler patienterne at opretholde normal fysisk aktivitet. Desuden anbefales superviseret øvelsesterapi, ledmobiliserende teknikker og retningsspecifikke øvelser eller træning af den neuromuskulære kontrol.

  4
Se flere