Folketinget: Fysioterapeuter må manipulere

Et stort flertal i Folketinget vedtog i dag en lov, der præciserer, at fysioterapeuter har ret til at bruge manipulationsbehandling.

I dag har Folketinget med stort flertal vedtaget lovforslag L47. Trods den kedelige titel er loven afgørende. Den fastslår nemlig, at fysioterapeuter har ret til at bruge manipulationsbehandling.

Dermed sætter loven punktum for et dramatisk forløb, der startede da Sundhedsstyrelsen pludselig i 2014 mente, at fysioterapeuter ikke må manipulationsbehandle.

”Det har været en lang og krævende rejse. Jeg er glad og lettet over, at et stort flertal i Folketinget har holdt fokus på evidensen i denne sag selvom, der til tider har været hård blæst. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en sag, der har fyldt meget. Det er simpelthen årets julegave for faget, at der nu er rene linjer,” siger Tina Lambrecht.

Kun socialdemokraterne stemte mod forslaget.

En del af værktøjskassen

Med vedtagelsen er manipulationsbehandling af rygsøjlen ikke længere er i fare for at blive fjernet fra den fysioterapeutiske værktøjskasse. Det var ellers den fælles anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen.

Det skete med argumenter om, at manipulationsbehandling er farligt – og derfor burde være forbeholdt læger og kiropraktorer. Danske Fysioterapeuter har i hele forløbet understreget, at der ikke er evidens for det synspunkt.
 
”Det er meget glædeligt, at flertallet har lyttet til den faglige fornuft og vedtaget en lovændring, der ikke piller ved vores mulighed for at gøre, som vi altid har gjort,” siger Tina Lambrecht.

En lang og sær historie

Balladen om hvorvidt fysioterapeuter må bruge manipulationsbehandling startede helt tilbage i 2014.

Læs mere om forløbet her 

Del eller udskriv siden
0 kommentarer