1,45 mio. kr. til forskning

Danske Fysioterapeuters forskningsfond har uddelt midler til fysioterapeuter, der skal forske i bl.a. genoptræning efter hoftealloplastik og screeningsmetoder til opsporing af alvorlig sygdom.
Foto: iStock

Danske Fysioterapeuters fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling har uddelt 1,45 millioner kroner til ni fysioterapeuter. To fysioterapeuter får hver 400.000 kroner til at færdiggøre deres ph.d.-projekter.

Merete Nørgaard Madsen arbejder med projektet “Virker genoptræning efter total hoftealloplastik?”, mens projektet fra Cecilie Rud Budtz hedder ”Røde flag som screeningsmetode til opsporing af alvorlig sygdom i fysioterapipraksis”. Der var indkommet 21 ansøgninger om støtte til ph.d.-projekter.

Inden for hovedområdet forskning var der indkommet 24 ansøgninger. Her uddeles 500.000 kroner fordelt på seks projekter.

Eksempelvis modtager Trine Clemmensen 100.000 kroner til at udvikle et spørgeskema til at vurdere behov for støttende tiltag blandt pårørende til demenspatienter, mens Christian Grunge Riberholt modtager 65.000 kroner til projektet: ”Early rehabilitation of patients with servere acquired brain injury – A randomized.”

Behandling af lænderygsmerter

Til hovedområdet praksisudvikling var der indkommet ni ansøgninger. Her uddeles 150.000 kroner til et praksisudviklingsprojekt. Nemlig til Maja Husted Christensen, der vil undersøge, om en aktiv implementeringsstrategi af retningslinjer og anbefalinger for behandling af patienter med lænderygsmerter fremmer evidensbaseret praksis hos fysioterapeuter i praksissektoren.

Indstillingerne fra fondsbestyrelsen om at støtte de ni projekter blev godkendt på hovedbestyrelsens seneste møde i december 2018.

Der uddeles penge fra Danske Fysioterapeuters Fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling to gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. april 2019.

Læs mere om fonden og mulighederne for at søge penge

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar