Forsikring dækker nu også hackede konti

Fremover dækker Danske Fysioterapeuters erhvervsforsikring også, hvis din firma-konto bliver hacket.
Foto: iStock

Mens bankerne skal dække tab, hvis vores private kontoer bliver hacket eller misbrugt, så gælder det samme ikke for firmakontoer. Derfor udvider vi Danske Fysioterapeuters erhvervsansvarsforsikring til også at rumme en netbankforsikring.

Den nye dækning betyder, at de 4.300 medlemmer af Danske Fysioterapeuter, der har tegnet en erhvervsforsikring gennem os fra 1. april i år, er dækket, hvis hackere angriber deres firma-konto.

Den nye dækning betyder ikke, at forsikringen bliver dyrere. Den koster fortsat 40 kroner i kvartalet.

Vigtig dækning

Danske Fysioterapeuter har valgt at udvide dækningen, fordi der sker en stigning i IT-kriminalitet og mange mindre virksomheder er særligt sårbare i forbindelse med denne type kriminalitet.

Når det gælder vores private bankkonti, så er det bankerne selv, der skal betale, hvis der sker misbrug. Som virksomhed har man ikke samme garanti. Samtidig er virksomheders tab som følge af dataindbrud eller misbrug af bankkonti ikke automatisk dækket af en almindelig erhvervsforsikring.

Den nye netbankforsikring betyder, at du fremover vil være dækket, hvis din erhvervskonto bliver udsat for IT-kriminalitet i form af dataindbrud. Det kan for eksempel være, hvis dine kortoplysninger bliver misbrugt til at hæve penge eller til køb. Forsikringen dækker det beløb, der bliver stjålet ved indbruddet.

Et netbank indbrud skal ikke forveksles med et virus eller hackerangreb på virksomhedens egne IT systemer. Denne type angreb sigter ofte mod at stjæle viden fra virksomheden eller at låse virksomhedens systemer og kræve penge for at genoprette adgangen til systemerne.

For eksempel hos Topdanmark er det også muligt at oprette en forsikring (cyberforsikring), der dækker tab på denne type angreb.

Tilpasset fysioterapeuter

Danske Fysioterapeuters erhvervsforsikring er en kollektiv ordning gennem Topdanmark som vi løbende tilpasser, så den passer med de udfordringer man møder som fysioterapeut med egen virksomhed. Den primære dækning er skader på patienter eller deres ejendele.

Vi opfordrer derfor alle medlemmer, der behandler patienter uden at være ansat af en arbejdsgiver, til at tegne forsikringen.

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar