Nyt samarbejde om bevægelse på arbejdet

Arbejdspladsernes Motionsdag er motoren i et nyt samarbejde mellem Dansk Firmaidrætsforbund og Danske Fysioterapeuter. Det skal sikre, at flere får en aktiv pause fra kontorstolen.

Stadig flere danskere sidder mere og mere stille på deres arbejde. Og det er med til at gøre hele deres liv stillesiddende. Samtidig er fysisk inaktivitet den næststørste årsag til tabte leveår i Danmark kun overgået af rygning. En del af løsningen er at få bevægelse ind i arbejdsdagen og derfor indgår Danske Fysioterapeuter nu et samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund omkring Arbejdspladsernes Motionsdag.

”Det er en vigtig markering af, at man kan gøre noget på den enkelte arbejdsplads. Derfor er jeg også stolt over, at vi kan være med til at bakke projektet op. Som fysioterapeuter ved vi, hvor meget bevægelse betyder for et sundt og godt liv. Desværre bliver vi som samfund mere og mere stillesiddende. Det skal vi være med til at vende,” siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Heldigvis er arbejdspladserne ikke kun en del af problemet. De kan også blive en del af løsningen, hvis flere tør gøre noget - nemlig dyrke kollegamotion på arbejdspladsen. Sidste år deltog cirka 33.000 mennesker i Arbejdspladsernes Motionsdag.

Store forventninger

Hos Dansk Firmaidrætsforbund har generalsekretær Mette Mandrup store forventninger til samspillet:

”En barriere mange steder er, hvordan kollegamotion i praksis igangsættes og forbliver i bevidstheden. Dette ved vi en masse om, mens Danske Fysioterapeuter er hjemsted for talrige kloge hoveder og dygtige hænder, der lokalt er beredt til at hjælpe ledere og ildsjæle. Mikset og den gode synergi skaber et solidt fundament for, at vores fælles indsatser på Arbejdspladsernes Motionsdag i 2020 og 2021 kickstarter en sand bevægelsesbølge,” siger hun.

Dansk Firmaidrætsforbund og Danske Fysioterapeuter har indgået en foreløbig toårig samarbejdsaftale med fokus på Arbejdspladsernes Motionsdag.

Digitale løsninger

Der er sket meget på arbejdspladserne siden oktober sidste år, hvor det sidst var Arbejdspladsernes Motionsdag. Ikke mindst covid-19 har betydet store forandringer. Derfor er der også lagt vægt på de digitale løsninger i år.

For eksempel kan man booke et kvarters gratis instruktion som arbejdsplads eller en afdeling. Omklædning er ikke nødvendigt. Fokus er på at dyrke sammenholdet og følge instruktøren, uanset om platformen er Facebook, Zoom, Microsoft Teams eller virksomhedernes egne intranetsider.

”Derudover vil jeg gerne opfordre til, at alle fysioterapeuter, uanset om de arbejder i en genoptræningsenhed, på et hospital eller i praksis til at overveje, hvordan de kan hjælpe deres kolleger med at holde mindst en aktiv pause på motionsdagen,” siger Tina Lambrecht og fortsætter:

”Vi ved godt, at covid-19 sætter nogle gevaldige begrænsninger. Men jeg håber, I vil være kreative derude – og at vi fra næste år kan bruge Arbejdspladsernes Motionsdag endnu mere som anledning til at komme ud og vise, hvad vi som fysioterapeuter kan bidrage med på arbejdspladserne.”

Hvordan samarbejdet konkret skal forme sig næste år, tager Danske Fysioterapeuter og Dansk Firmaidræt stilling til foråret 2021.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer