Bliv klogere på de nye corona-retningslinjer

Læs om myndighedernes seneste retningslinjer for at hindre spredningen af coronavirus.

I perioden fra 26. oktober til 22. november er forsamlingsforbuddet sænket til 10 personer. Dette gælder imidlertid ikke for offentlige og private sygehuse og klinikker samt private praksis, som autoriserede sundhedspersoner driver eller er ansat i. Det betyder, at det fortsat er muligt at gennemføre fysioterapeutiske holdtræninger – herunder ridefysioterapi – med mere end 10 personer til stede. Læs mere på coronasmitte.dk: ”Gælder reglerne om forsamlinger også på sygehuse eller lignende?” (spørgsmål nr. 13 på listen).

For så vidt angår fitness-aktiviteter og lignende henvises til Kulturministeriets hjemmeside.

På den fælles myndighedsside om corona (coronasmitte.dk) findes en veludbygget FAQ, som beskriver hvordan de nye udmeldinger skal forstås og hænger sammen.

Se også oversigt over gældende og nye COVID-19 retningslinjer (pdf)

Specifikt om mundbind

Fra den 29. oktober indføres krav om brug af mundbind eller visir på sundheds- og ældreområdet samt visse dele af socialområdet. Det er dermed en skærpelse i forhold til tidligere, hvor det var en anbefaling samt at kravet nu også gælder for patienterne.

Kravet gælder alle steder med offentlig adgang, herunder receptionsområder og venteværelser.

Se Bekendtgørelse om krav om mundbind m.v. i sundheds- og ældresektoren samt på visse dele af socialområdet i forbindelse med håndtering af covid-19

Se også FAQ:  Skal jeg bruge handsker, mundbind og andre værnemidler?

 

Opdateret 19. november

Del eller udskriv siden
13 kommentarer