Ny formand for Dansk Selskab for Fysioterapi

Bestyrelsen i Dansk Selskab for Fysioterapi (DSF) har konstitueret Gitte Arnbjerg som formand frem til generalforsamlingen i efteråret.

Efter næsten tre år som formand for Dansk Selskab for Fysioterapi har Lars Henrik Larsen valgt at trække sig.

Lars Henrik Larsen begrunder sin fratræden med udfordringer i samarbejdet med Danske Fysioterapeuter. ”Dansk Selskab for Fysioterapis bestyrelse har gennem alle årene oplevet store udfordringer i samarbejdet med Danske Fysioterapeuter. Det har betydet, at udviklingen af fagligheden begrænses, trods en stor og samlet indsats fra DSF og de faglige selskaber i fysioterapi. Dette kan jeg ikke længere stå model til, og jeg fratræder derfor formandsposten pr. 31. maj 2020. ”

Formanden for Danske Fysioterapeuter Tina Lambrecht beklager, at Lars Henrik Larsen fratræder, og hun takker ham for den store entusiasme, han har lagt i arbejdet:

”Det er ikke Danske Fysioterapeuters oplevelse, at fagligheden begrænses, men derimod at vi sammen har lagt nye og fremadrettede spor ud for samarbejdet mellem DSF og Danske Fysioterapeuter. De spor skal vi fortsætte ud af. Det fortjener fysioterapeuterne og fysioterapien”.

Bestyrelsen i DSF mener fortsat, at en forankring af de faglige selskaber i DSF og et tæt samarbejde mellem DSF og Danske Fysioterapeuter vil udgøre den bedste strukturelle forudsætning for at sikre den stærkest mulige faglighed. Den nuværende næstformand Gitte Arnbjerg er fungerende formand og Lars Henrik Larsen fortsætter som næstformand frem mod den kommende generalforsamling i september.

Dansk Selskab for Fysioterapis hjemmeside

Del eller udskriv siden
44 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • Jens Olesen

  Apropos - Har Danske Fysioterapeuter også demokratiske grundlagsproblemer?

  Blir Norsk Fysioterapeutforbund styrt av de få?


  Norsk Fysioterapeutforbund er en solid medlemsorganisasjon for fysioterapeuter, med 10.000 medlemmer. Organisasjonen vår favner alle deler av fysioterapifaget, alle kriker og kroker av Norges langstrakte land, og med medlemmer i alle aldre fra NUF’ere til pensjonister.

  Blogg

  12.06.2020


  Vår organisasjon har som formål å:

  • Styrke fysioterapeuters posisjon og betydning i helsetjenesten nasjonalt og internasjonalt

  • Utvikle fysioterapifaget og profesjonsutøvelsen basert på kunnskaps- og samfunnsutviklingen og befolkningens behov

  • Fremme kvalitet og høy etisk standard i utdanning og utøvelse av fysioterapi samt i fysioterapirelatert forskning

  • Ivareta og styrke inntekts- og rammevilkår for selvstendig næringsdrivende medlemmer

  • Ivareta og styrke lønns- og arbeidsforhold for ansatte medlemmer

  Med et så bredt og viktig formål er det vesentlig at våre valgte tillitsvalgte er de beste og at de har et sterkt mandat fra medlemmene. Norsk Fysioterapeutforbund har kanskje et demokratisk problem, når bare et fåtall av medlemmene er med å velge frem de tillitsvalgte. Tidligere i vinter ble det gjennomført valg til landsmøtedelegater. I enkelte regioner var det bare 1% av medlemmene som stemte frem delegatene til de kommende 3 landsmøter. Alle medlemmer har stemmerett i regionvalg. De regionene med høyest valgdeltagelse var de regionene som hadde tilrettelagt valget med flere oppmøtesteder. Hvis ikke medlemmene kommer til stemmeurnene, må stemmeurnene komme til medlemmene. NFF bør se på valgordningen sin, for å se hvordan det er mulig å heve valgdeltakelsen, slik at flest mulig medlemmer er med på å påvirke NFF sin politikk i landsmøteperioden.

  -Hva er et Landsmøte, sier du? -Hva er en delegat, sier du? Landsmøtet er Norsk Fysioterapeutforbunds øverste myndighet og delegatene er de stemmeberettigede på møtet. Det er landsmøtet som bestemmer NFF sin politikk for de tre påfølgende år. Landsmøtet bestemmer NFF sine satsingsområder, og velger forbundsleder, forbundsstyremedlemmer, og ledere og medlemmer i råd og utvalg. Delegatene har stemmerett på Landsmøtet, og at disse er stemt frem av så få medlemmer er noe vi syntes er betenkelig. Landsmøtedelegatene tar vervet på fullt alvor. Det er ikke her problemet ligger. Problemet er at for få medlemmer er med å stemme frem delegatene i regionene. I Region vest, var det 17 stemmeberettigede medlemmer på siste årsmøte. Dette ser vi på som ett demokratisk problem. Det er altså bare noen få hundre medlemmer som bestemmer retningen til forbundet. Disse få fornuftige medlemmene tenker helt sikkert på mer enn bare på sitt eget beste. Men kan du forvente og kreve det? I en demokratisk organisasjon er det antall stemmesedler som bestemmer. Et kupp i vår organisasjon kunne vært svært enkelt, og det er betenkelig! Vi må få opp deltagelsen og engasjement i organisasjonsarbeidet. Fysioterapi er mer enn fag, det er også organisasjon.

  Norsk Fysioterapeutforbund blir styrt av de få, og det er på ingen måte ønsket! Forbundet trenger at flertallet engasjerer seg. Vi må engasjere oss i hvem som leder og styrer vår flotte organisasjon. Vi må engasjere oss i hvilken retning Norsk Fysioterapeutforbund går i, og det er våre tillitsvalgte som bestemmer retningen. Vi som enkeltmedlemmer må bruke vår mulighet og rett til å fremme kandidater og benytte vår stemmerett.

  Du som medlem skal kreve at Fysioterapeutforbundet yter sitt ytterste for deg, men da må du også engasjere deg og si hva du ønsker!

  Av Tor Frithjof Wigers Larsen Leder av Valgkomiteen og Stig Fløisand leder av Råd for fysioterapietikk

  Fortsat godt valg derude
  Jens Olesen
 • Morten Topholm

  Kære Lau Rosborg

  Altid godt med et forsøg på positiv storytelling, men når virkeligheden så er så langt herfra kommer man istedet for til at fremstå som "Komiske Ali" (Den irakiske forsvarsminister der udtalte at amerikanerne var slået, imens man i baggrunden kunne se amerikansle tanks køre rundt i Bagdads gader). Alle kan jo se at den demokratiske proces i Dfys og HB sejler både internt og eksternt - alle undtagen, ja de som står med ansvaret. Og istedet for at forsøge at løse foreningens problemer, så graver man sig med et indlæg som dit jo blot dybere ned og længere væk fra medlemmerne. Det ville klæde jer at se alvoren i den situation I har bragt jer selv i.

  Mere behøves der vist ikke at siges om det.

  Mvh Morten Topholm
 • Jens Olesen

  Dejligt - Lau - så behøver fysioterapifaget ikke en ny og anderledes demokratisk og solidarisk styreform. Godt at vide;-)
  God weekend
 • Lau Rosborg

  Kære Jens og Bente.
  Kirstens udlægning er fuldstændig korrekt og der er på ingen måde taget gidsler!
  Tværtimod er det rettidig omhu på baggrund af en alvorlig krise og indstillingen bliver ene og alene stillet ud fra beskyttelse af den demokratiske proces og dermed også en mindretalsbeskyttelse.
  Helt personligt har jeg intet imod en ”begman” i dette tilfælde, som indædt demokrat er jeg 100% sikker på at det er rigtigt at gøre. Og følges indstillingen ikke, betyder det bare at der er andre som tager ansvaret for, det de må mene, er en god proces.

  Kort om fagets udvikling, så har fysioterapi aldrig været så positivt på landkortet hos borgere, politikere og embedsmænd, som i de sidste 3-4 mdr.
  Det skyldes en kæmpe indsats fra de fysioterapeutiske selskaber, sekretariatet, fagpolitikere og sidst, men på ingen måde mindst, en kæmpe indsats fra frontpersonalet i vores 3 sektorer.

  Skulle du som medlem have lyst til at vide mere om tanker og overvejelser omkring vores demokrati i foreningen, giver jeg en virtuel kop kaffe, du sender bare en sms til 21496258, så finder vi 10 min :)

  Mange faglige og fagpolitiske hilsner
  Lau Rosborg
 • Jens Olesen

  Tak Bente.
  Det kan HB selvfølgelig sætte til afstemning for det nye repræsentantskab med risisko for at få en alvorlig begmand og spilde endnu mere værdifuld tid i forhold til fagets udvikling. Måske er at spilde tid et mål i sig selv?

  Et flertal i HB synes i så fald - tilsyneladende - handlingslammede, eller?

  Er der nogen i HB (et mindretal), der tages, som gidsler herved?

  I så fald har de i demokratiets navn og med fagets tarv i mente pligt til, at gøre anskrig, eller?

 • Bente A S Andersen

  De faglige selskaber er fredag morgen blevet kort informerede om risikoen/muligheden: at forslaget om udskydelsen fra HB kommer, da der pga. Covid19 er sket en stor forsinkelse i forberedelsen af hhv. praksisanalyse og foreningseftersyn, og at den endelige beslutning om at afholde ekstraordinært Repræsentantskab 2021 eks marts 2021 skal tages på det ordinære Repræsentantskab til november. Så langt så godt.
  Det, der kan undre er, at der ikke MEGET hurtigt skriftligt er kommet officiel udmelding fra et, gerne, enigt HB.
  Det undrer også, at disse to punkter: praksisanalyse og forretningsanslyse er specielt afhængige af de just nu forgangne tre måneder... og ikke har fundet sted de forløbne 1 1/2 år af Valgperioden. “What takes you so long”?...
  Kom med en skriftlig forklaring og redegørelse fra HB, og er det et enigt HB? det er ikke i demokratiets ånd tlf opringninger/snak og mundtlige forklaringer. Det kommer til at virke mistænkeligt.
 • Jens Olesen

  Politisk spin og damagekontrol samt spild af tid.

  Uanset, hører al demokratisk anstændighed op, hvis vi medlemmer der betaler festen - ikke får meddelt, hvem der stemmer, hvad?

  Det er jo ikke Østtyskland før murens fald det her - men nogen må falde tyder det på.
 • Rasmus Gormsen Hansen

  Hej Kirsten

  Det er jeg da glad for at høre. Men jeg synes stadigvæk det er bekymrende at ledelsen i DFys ikke inddrager det siddende repræsentantskab mere aktivt, eller informere mere og tidligere.
  Ændringer i repræsentantskabet er ikke en mindre ting, i min verden.

  Jeg håber det bliver en offentligt afstemning, så vi andre kan se hvem som stemt hvad.
 • Jens Olesen

  Tak Kirsten.
  Men hvad fanden foregår der?
  Og hvad er belægget for HB´s indstilling?
  Samt, hvem stemte for - og imod?
  Det her det ligner en udemokratisk sæbeopera - og ikke en solidarisk fagforening.
 • Kirsten Ægidius

  Hej Rasmus og Jens.
  Kan sagtens følge jeres forundringer.
  Men skal vi ikke lige holde fast i følgende:
  At det er ene og alene repræsentantskabet, der kan beslutte evt. ændringer mht afholdelse af repræsentantskabet
  HB kan kun indstille.
  Der kommer en nyhed ud snarest muligt
  God weekend
  Venlig hilsen Kirsten Ægidius, medlem af HB
Se flere
Indsend kommentar