Nyt online kursus skal ruste fysioterapeuter i håndteringen af patienter med corona

Physiopedia tilbyder et gratis e-læringskursus om COVID-19 målrettet fysioterapeuter. Her kan man få viden om virussen og sygdommen, og hvordan fysioterapeuter kan bidrage i behandlingen og forebyggelsen af den.

I disse dage og i den kommende tid står flere danske fysioterapeuter på de danske sygehuse over for en gruppe patienter indlagt med COVID-19, som hverken de eller andre sundhedsmedarbejdere har mødt før.

En del af disse patienter vil formentlig have gavn af respirationsterapi. Men hvilke særlige hensyn skal der tages til denne nye patientgruppe, og hvilke redskaber har fysioterapeuter, der kan gavne patienterne?

Et nyt internationalt, online kursusforløb på ni timer, der er udviklet specielt til fysioterapeuter, skal gøre fysioterapeuter klogere på COVID-19, og den rolle de kan få i behandlingen og forebyggelsen af sygdommen.

Kurset tilbydes af Physiopedia, fysioterapiens Wikipedia, der har som mission at udbrede viden om fysioterapi til fysioterapeuter blandt andet via e-læringskurser.

Physiopedias kurser og materiale er på engelsk og forskere, universiteter og specialister fra hele verden bidrager med viden, artikler og kurser.

Gratis indtil slutningen af april

Kurset er gratis indtil slutningen af april. Forløbet består af fire selvstændige moduler med hvert sit emne, som kan fuldføres enkeltvis og afbrydes efter behov undervejs. Efter at have afsluttet det samlede kursusforløb udstedes et kursusbevis.

Det skal understreges, at kurset er internationalt og man skal være opmærksom på, at brugen af respirationsterapi-teknikker og -midler varierer fra land til land og afhænger afl organiseringen af sundhedsvæsenet.

Fire moduler

De fire e-læringskurser har samlet viden, der skal hjælpe fysioterapeuter med at forstå corona-virussen og den sygdom, der følger med den, og giver dem redskaber i arbejdet med at behandle patienterne og lære dem at håndtere sygdommen.

E-læringsprogrammet dækker over følgende emner:

 1. Introduktion til COVID-19
 2. Forebyggelse og kontrol af infektionen
 3. Fysioterapeutens rolle
 4. Respirationsterapi til mennesker med COVID-19

Der er ekstra tryk på kurset lige nu. Hvis du har problemer, skal du kontakte udbyderne og bede om hjælp til at tilmelde dig. Det kan du gøre her

Tilmeld dig e-læringsforløbet på Physioplus, der formidler online-kurser

Læs mere om Physiopedia

 

Del eller udskriv artiklen
2 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Gauti Gretarsson

  Fljótt tiltak
 • Barbara Juen

  Fantastisk! Mange tak for denne glimrende ide!
  mvh Barbara
Indsend kommentar