Økonomisk kompensation på vej til trængte klinikker

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup kan selvstændige fysioterapeuter se frem til kompensation for en del af både tabte indtægter og faste udgifter. Det kom frem på dagens pressemøde om regeringens forslag til kompensation til særligt ramte erhverv.
Vi vil nu presse på for, at den nødvendige kompensation bliver udbetalt hurtigst muligt”, siger formand Tina Lambrecht.
"Vi vil nu presse på for, at den nødvendige kompensation bliver udbetalt hurtigst muligt”, siger formand Tina Lambrecht.

”Vi giver mulighed for, at for eksempel den lille frisør eller den selvstændige fysioterapeut kan blive ved med at have en indtægt i perioden, hvor vi beder om deres hjælp til at afbøde en sundhedskrise”. Sådan faldt ordene fra erhvervsminister Simon Kollerup på dagens pressemøde.

Sammen med finansminister Nicolai Wammen fremlagde han en række tiltag, der skal kompensere virksomheder for de tab, de lider i forbindelse med begrænsning af corona-smitten.

Den kompensation, regeringen foreslår Folketinget, falder på et tørt sted, lyder det Danske Fysioterapeuters formand, Tina Lambrecht:

”Selvstændige fysioterapeuter og klinikker har nu i en uge stået uden indkomst, og fremtiden er mere end usikker for både den lille selvstændige indlejer og de større klinikejere. Vi har derfor gjort sundhedsordførere, erhvervsordførere og ministerier opmærksomme på, hvor helt igennem uholdbar situationen er. På den baggrund er det positivt, at vi har mødt lydhørhed, og at regeringen nu tydeligt viser, at de tager vores og andre selvstændiges udfordringer alvorligt”, siger Tina Lambrecht. 

Fortsat tæt politisk dialog

Hun understreger, at dagens pressemøde er et klart lyspunkt, men at selv den mest positive tolkning af de to ministres udmeldinger ikke rokker ved, at praksissektoren for fysioterapi går en hård tid i møde.

”Der er en række forskelle på, hvordan traditionelle erhvervsvirksomheders økonomi er skruet sammen, og hvordan virkeligheden ser ud for fysioterapeutiske klinikker og for vores selvstændige medlemmer. Derfor kommer vi til at fortsætte den positive dialog med politikerne om, hvordan man bedst hjælper vores praksissektor gennem krisen”, siger Tina Lambrecht.

I dag har Danske Fysioterapeuter derfor fulgt op på vores succesfulde henvendelse mandag og sendt alle Folketingets partier en beskrivelse af tiltag, der kan begrænse krisens skadevirkninger for fysioterapeuter og dermed sikre, at vi bevarer job og klinikker i praksissektoren. Danske Fysioterapeuter er desuden i direkte kontakt med flere af Folketingets partier forud for aftenens forhandlinger, hvor regeringen vil søge opbakning til hjælpepakken blandt Folketingets øvrige partier.

Kontant tilskud til faste udgifter og omsætning

På pressemødet sagde Simon Kollerup, at regeringen vil give et kontant tilskud på op til 80 pct. af de beløb, særligt udsatte virksomheder skal betale i faste udgifter. Samtidig vil regeringen kompensere selvstændigt erhvervsdrivende med store fald i omsætning. Regeringen skal dog først forhandle med Folketingets partier om kompensationsordningerne, ligesom det skal fastlægges hvilke brancher og virksomheder, der rammes særligt hårdt af corona-krisen og dermed er berettiget til kompensation.

”Når man nærmest over natten mister hele sin omsætning på ubestemt tid, så er man helt ualmindeligt hårdt ramt. Derfor har jeg ikke fantasi til at forestille mig andet end, at fysioterapeuter i praksissektoren falder i kategorien særligt hårdt ramte virksomheder. Vi vil nu presse på for, at den nødvendige kompensation bliver udbetalt hurtigst muligt”, siger Tina Lambrecht.

Vil du vide mere?

Formand Tina Lambrecht kan kontaktes gennem pressechef Frederik Faurby på telefon 51 34 43 77.

Se dagens pressemøde her på Altinget.dk

Læs mere om regeringens forslag til hjælpepakke på Erhvervsministeriets hjemmeside.