Sundhedsstyrelsen inspirerer til brug af sansestimulering i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen har publiceret tre film om brugen af sansestimulering i ældreplejen. Ud over film er der udgivet introduktionshæfte, plakat og en rapport, der kan downloades frit.
Foto: iStock

”Hudsult” er et helt nyt ord, der for alvor er kommet ind i det danske sprog, efter at det meste af Danmark har været isoleret på grund af corona.

De fleste har mærket betydningen af at røre og blive rørt og få og give et kram. Berøring giver nemlig tryghed og følelsen af at blive anerkendt.

”Menneskets sanser er fundamentale i forhold til at kunne forstå sig selv og sin omverden; det vil sige, hvem man er, og hvor man er. Sanserne har betydning for udførelse af fx hverdagsaktiviteter, og er derfor grundlæggende for den enkeltes trivsel”, sådan skriver Sundhedsstyrelsen i deres omtale af et helt nyt materiale, der kan benyttes af ældreplejen.

For mange ældre er det et vilkår, at de ikke får den berøring og stimuleret deres sanser – enten på grund af sygdom eller ydre faktorer, som manglende netværk. Derfor har Sundhedsstyrelsen taget initiativ til at sætte fokus på sansestimulering til ældreplejen.

Tre film

I Sundhedsstyrelsens tre nye film gennemgås sansernes betydning; en model for hvordan man kan stimulere de ældres sanser; og hvordan man kan integrere sansestimulering i plejeopgaver og hverdagsaktiviteter.

Sundhedsstyrelsen har endvidere udgivet en rapport, der informerer om sansestimulering til at forebygge udadreagerende adfærd på ældreområdet.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer