Svensk hjemmeside om fysioterapi til håndtering af covid-19

Karolinska Institutet har samlet en række faglige vejledninger, pjecer mm. til fysioterapeuter, der behandler patienter med covid. Materialet er publiceret på universitetets hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig kurser og videndeling.
Foto: iStock

Det svenske universitet, Karolinska Institutet har på deres hjemmeside samlet fagligt materiale målrettet fysioterapeuter, der behandler og rehabiliterer patienter med covid-19. Her kan fysioterapeuter finde links til den nyeste viden, dele erfaringer, se film om rehabiliteringen af den indlagte patient og meget mere.

Det er resultatet af et samarbejde mellem universitetet, universitetshospitalerne, det svenske fysioterapiforbund og den svenske pendant til Dansk Selskab for Hjerte- og Lungefysioterapi, sektion för Andning og Cirkulation.

Den svenske fysioterapeut, professor og ekspert inden for respirationsfysioterapi Monika Fagevik Olsén fra Sahlgrenska Universitetssjukhuset står for den løbende opdatering og kvalitetssikring af hjemmesiden sammen med to andre fysioterapeuter med speciale inden for området.

Pjecer, anvisninger

På siden er samlet pjecer fra forskellige sygehuse, der er målrettet patienter med covid-19. Man kan også finde anvisninger på lejringer og hvilestillinger, informations- og instruktionsmateriale om brug af PEP, øvelser mm.

To universitetshospitaler har desuden udarbejdet vejledninger til fysioterapeuter, der behandler patienter med covid-19. Vejledningerne kan downloades som pdf-filer.

Videndeling på Zoom

Covid-19 hjemmesiden annoncerer desuden møder og kurser. I den kommende uge afholdes således et online Zoom-møde, hvor man skal diskutere den fremtidige håndtering af patienter, der har haft covid-19.

Sektionen för Andning og Cirkulation har desuden annonceret webbaserede kurser om inspirationsmuskeltræning.

Du finder samlingen af covid-19 information på en underside på Karolinska Institutets hjemmeside.

Klik på "Moduler" øverst til venstre på siden og få et overblik og link til det publicerede materiale 

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar