Pris til ihærdig ildsjæl

Marianne Kongsgaard har modtaget Danske Fysioterapeuters Pris for sine årelange indsats for professionen og faget. Med prisen følger 50.000 kroner.
Tina Lambrecht overrækker pris og buket til Marianne Kongsgaard, modtager af Danske Fysioterapeuters Pris 2020 ( prisen for 2020 blev udskudt pga. corona). Foto: Carsten Bundgaard.

Det var en synligt rørt Marianne Kongsgaard, som modtog Danske Fysioterapeuters Pris på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i Nyborg.

”Tusind tak for prisen. Jeg er meget overvældet, beæret og stolt over, at jeg er blevet tildelt den fine pris,” sagde fysioterapeuten, som var blevet indstillet af sine kollegaer i samarbejdsudvalget i Region Nordjylland.

Marianne Kongsgaard har gennem hele sit virke arbejdet for dygtiggørelse af fysioterapeuter og kvalitetssikring af fysioterapi. Hun har blandt andet været praksiskonsulent i Region Nordjylland, udarbejdet kliniske regionale retningslinjer, haft sin egen klinik og været med til at starte fysioterapeutuddannelsen i Aalborg.

”Man bliver stakåndet af at remse alt det op, som du er indblandet i, og man skulle tro, at du har flere end 24 timer i døgnet, med alt det du når og formår,” sagde Tina Lambrecht i sin tale.”

Læs portræt af Marianne Kongsgaard