Alle kan få glæde af et netværk

Alle kan have glæde af at være del af et netværk og med råd og vejledning kan netværk både give udbytte professionelt og socialt.
Netværkskonsulent Lotte Colberg Olsen gav gode råd til netværk fredag morgen på fagkongressen. Foto: Carsten Bundgaard.

Netværkskonsulent Lotte Colberg Olsen står for netværksgrupper i Danske Fysioterapeuter, og sessionen havde både til formål at give konkrete redskaber til opstart af nye netværksgrupper, men også at sætte fokus på, hvorfor netværk er noget, vi alle sammen kan have glæde af.

"Vores arbejdsliv veksler mellem præstationer og trivsel, og netværk kan understøtte begge elementer," forklarede Lotte Colberg Olsen og understregede, at der ikke er noget, der hedder forkerte netværk. Giver det mening for en gruppe menneske at mødes om et emne, de kan blive enige om, er det et netværk – og det skaber værdi.

"Netværksgrupper kan være et svar, hvis du savner kontakt til andre, der har samme interesser som dig selv, har brug for ny inspiration eller mangler nogen at støtte dig til i hverdagen," lød det fra Lotte Colberg Olsen.

Tre konsulenter på vej

Danske Fysioterapeuter er netop nu i gang med at ansætte tre nye netværkskonsulenter, der skal understøtte skabelsen og vedligehold af nye netværk i de fem regioner.

Ideen er at give et skub og en hjælpende hånd til nye og eksisterende netværk, som af og til kan være udfordrede i forhold til den praktiske realisering af de konkrete møder.

"Rigtig mange netværk lever sit eget liv og har styr på aftaler og mødestruktur. Men er der et behov for lidt praktisk hjælp fx i begyndelsen, vil de nye netværkskonsulenter være der med råd og hjælp," fortalte Lotte Colberg Olsen, der også selv står til rådighed, hvis du som medlem har brug for hjælp til en netværksgruppe.

Læs mere om, hvordan du kommer i gang med et nyt netværk, eller skriv dig på eksisterende netværk i mellemgangen ved udstillingen.