Danske Fysioterapeuter udnævner nyt æresmedlem

Fysioterapeut Nina Holten blev anerkendt for sit årelange virke med faglig udvikling og uddannelse i foreningen.
Nina Holten er det nye æresmedlem i Danske Fysioterapeuter. Foto: Carsten Bundgaard.

Fysioterapeut Nina Holten er nyt æresmedlem i Danske Fysioterapeuter. Med udnævnelsen følger et diplom og æresemblem, som blev overrakt af konstitueret formand for Danske Fysioterapeuter, Brian Errebo-Jensen. Han understregede Nina Holtens store betydning for udviklingen af kursusvirksomhed i foreningen.

”Et særligt kendetegn ved dit arbejde var, at du havde blik for det, vi i dag kalder medlem-til-medlem-relationen. At viden og ressourcer er i medlemsskaren, og at det er vores opgave som forening at gøre den aktiv. Du har haft en helt særlig evne til at scanne professionen og finde lige netop de talenter, som kunne gøre en stor forskel for os alle. Det er dette særlige blik og denne særlige evne, vi gerne vil takke dig for i dag. Dansk fysioterapi var ikke blevet det samme uden dig. Stort tillykke.”

Ophavsmand bag fagkongressen

Nina Holten blev uddannet fysioterapeut i 1967 og arbejdede i en årrække med neurologisk og psykiatrisk fysioterapi. I 1985 blev hun ansat i sekretariatet i Danske Fysioterapeuter, hvor hun var ophavsmand bag opbygningen af kursusvirksomheden. Nina Holten har også været en af drivkræfterne bag foreningens specialistordning. Og sidst, men ikke mindst, var hun arkitekten bag den første fagkongres i 2003.

Nina Holten takkede mange gange for anerkendelsen.

”Det er en ære for mig at opleve, at min livslange optagethed af fysioterapeutfagets styrke har givet mening. Der er kommet meget nyt, og i de ti år, jeg ikke har været med, har det bare buldret frem. Det er vidunderligt at se vores fag blomstre.”