Vederlagsfri behandling skal sættes på pause

Danske Fysioterapeuter har fredag orienteret de praktiserende fysioterapeuter om, at rammen for vederlagsfri fysioterapi ser ud til at blive overskredet i 2022. Derfor opfordres fysioterapeuterne til at sætte alle patienter i den vederlagsfri ordning på pause i en periode i december måned.
”Det er indlysende, at der er brug for flere penge, når der kommer flere patienter. Desværre har det ikke været muligt at forhandle en aftale på plads, der afspejlede virkeligheden, og derfor står vi nu i den meget ulykkelige situation, at vi må sige nej til patienter, ” siger Danske Fysioterapeuters formand, Jeanette Præstegaard. Foto: iStock.

Tilstrømningen af patienter til den vederlagsfri fysioterapi er fortsat i 2022, og det betyder, at det bliver nødvendigt at lukke ned for den fysioterapeutiske behandling under overenskomsten om vederlagsfri fysioterapi i en periode i december måned.

Danske Fysioterapeuters udvalg for Praksisoverenskomster har fredag informeret de praktiserende fysioterapeuter om situationen og har samtidig sendt en kraftig opfordring til klinikkerne om at sætte patienterne på pause i to uger i løbet af december måned.

Meldingen ærgrer Danske Fysioterapeuters formand Jeanette Præstegaard, der erkender, at meldingen vil have konsekvenser for patienterne.

”Vi er rigtig kede af de konsekvenser, som pausen har for de mange patienter, der har brug for fysioterapi. Vi har desværre ikke andre muligheder, når kassen er tom,” siger Jeanette Præstegaard.

Mange nye patienter

Rammen for vederlagsfri fysioterapi forhandles mellem KL og Danske Fysioterapeuter, og når der er indgået aftale om overenskomst, er fysioterapeuterne forpligtet til at forsøge at overholde udgiftsrammen.

Udviklingen tager imidlertid ikke højde for, at der hele tiden kommer nye patienter ind i ordningen med behov for vederlagsfri fysioterapi.

”Det er indlysende, at der er brug for flere penge, når der kommer flere patienter. Desværre har det ikke været muligt at forhandle en aftale på plads, der afspejlede virkeligheden, og derfor står vi nu i den meget ulykkelige situation, at vi må sige nej til patienter, ” siger Jeanette Præstegaard.

KL og Danske Fysioterapeuter forhandler fortsat om overenskomsten og rammen for 2023 og de kommende år.

Læs mere om udgiftsudviklingen og se spørgsmål og svar om den aktuelle situation