Ny overenskomst for online fysioterapi

Danske Fysioterapeuter og PensionDanmark har indgået en ny overenskomst, som omfatter ikke-ledende fysioterapeuter ansat i PensionDanmark, der tilbyder online fysioterapi.
Danske Fysioterapeuters formand, Jeanette Præstegaard og kundeservicedirektør i PensionDanmark, Henrik Tønnes. Foto: Privat.

”Jeg er så glad for, at PensionDanmark valgte at kontakte os for at indgå overenskomst ift. deres ansatte fysioterapeuter. Vi står i dag med den nye overenskomst i hånden. Det har været et intenst forhandlingsforløb, men begge parter har haft et ønske om at nå i mål. Og det er vi lykkedes med. Det er vigtigt for mig, at fysioterapeuter har ordnede forhold og klare aftaler om løn og vilkår”, siger Jeanette Præstegaard, formand for Danske Fysioterapeuter.

Overenskomsten er den første på online-området, og den første, der dækker denne stillingstype for fysioterapeuter.

”Vi har forhandlet os frem til en helt ny og god overenskomst, og nu handler det om at få den omsat til praksis. Jeg er helt overbevist om, at overenskomstens gode rammer er med til at kunne tiltrække dygtige fysioterapeuter til glæde for vores medlemmer,” siger Henrik Tønnes, kundeservicedirektør i PensionDanmark.

Online fysioterapi supplerer de fysiske behandlinger, som PensionDanmark tilbyder på klinikker.

Praktiserende fysioterapeut Mark Bjerre Ebbesen har bidraget til udviklingen af online fysioterapi i samarbejdet med PensionDanmark, og rådgivet PensionDanmark i forhold til overenskomstforhandlingerne.

Kort om overenskomsten

Overenskomsten er 3-årig og det er aftalt, at mindstelønnen ved ansættelse pr. 1. juli 2024 udgør:

  • 36.600 kr. pr. måned ekskl. pension ved 0-2 års anciennitet
  • 38.100 kr. pr. måned ekskl. pension ved 3-4 års anciennitet
  • 39.600 kr. pr. måned ekskl. pension ved +5 års anciennitet

Herudover er det aftalt, at mindstelønnen ved ansættelse reguleres henholdsvis den 1. juli 2025 og 1. juli 2026.

Da der er en fælles interesse i, at medarbejderne videreudvikler deres færdigheder, blev parterne enige om, at medarbejdere har ret til mindst 4 dages arbejdsrelevant efteruddannelse pr. år.

Endelig er der udviklet en kompetenceprofil til alle fysioterapeuter i PensionDanmark. 

Derudover inkluderer den nye overenskomst pr. 1. juli 2024 en 18 procent arbejdsgiverbetalt pensionsordning (pt. 17,5 procent), TR-regler, arbejdstidsregler med tillægsbetaling for aftalt arbejde uden for tidsrummet 8-16, seniorordning samt 8 betalte ferieplusdage og yderligere 5 fridage.

Læs overenskomsten og find kompetenceprofil